Citiraj:
Autor vinja
malo ste otišli offtopic i ukrali mi temu, jelda
Dakle, mislim da se svi možemo složiti da za 10-12 korisnika cloud nije realna opcija, bar dok još malo ne skoče brzine mainstream uploada / optika ne zaživi u većoj mjeri. Možda da pričamo o firmi za red veličine većoj.
|
Nije ni cloud loša ideja ako nema puno podataka jer su mogućnosti kolaboracije veće. Recimo, ja to koristim kad su veći projekti u pitanju jer je praćenje verzija, rad s bilo kojeg mjesta u svijetu i slično bitno jednostavniji.
Citiraj:
Autor vinja
Bilo bi zanimljivo vidjeti nekoga tko je radio sa ova dva (QNAP 419 i Synology DS412+) da ih može usporediti direktno i reći jel Synology stvarno 50% bolji (sa usporedivim karakteristikama)
|
Osobno sam skloniji Qnapu, ali čisto iz nekakvog povijesnog iskustva (teško ćeš naći nekoga s detaljnim iskustvom s oba uređaja). S druge strane uvijek pogledaj sve specifikacije, malo komparacije na webu i posebno se orijentiraj na ono što tebi treba, a ne što se sve nudi u paketu.
Citiraj:
Autor vinja
Što se tiče 10/100 MBps... živo me zanimaju brzine u realnom svijetu, u peakovima korisnika (kraj radnog vremena, kad se i predaje posao i spremaju fajlovi)...
|
Što bolji (čitaj skuplji) uređaj, to bi teoretski trebao raditi bolje.