Citiraj:
Autor Kristijan1
Koji je zapravo razlog što se na tako "površan" način testiraju hard diskovi , a ne na način koji navodiš kao primjereniji,relevantniji i rekao bih temeljitiji ?
Gledao sam recenzije i na PC ekspertu koje se ne razlikuju od ostalih recenzija , tj. nisu onakve kakvima ti smatraš da bi jedna dobra recenzija hard diska trebala biti .
Dali recenzenti nemaju dovoljno volje ili znanja ili im se jednostavno ne da tako temeljito testirati ili smatraju da su podatci koje su dobili testiranjem uređaja sasvim dovoljni da bi nam prezentirali testirani komad hardvera i upoznali nas sa svim bitnim karakteristikama istog ?!
|
Po meni, oboje. Najjednostavnije je testirati na način da ubaciš disk u kućište, klikneš na HD Tune ili sličnu aplikaciju, pustiš minutu da odvrti i to je to. Za pravi test trebaju sati, za neki veći diskovni sustav dani.
Imao sam situacije gdje bi "ozbiljni" korisnici "ozbiljne" sustave išli testirati s ovakvim alatićima i onda nastaje kaos. Tipa, testira diskovni sustav i ima "zakucanih" 800 MByte/s od početka do kraja, dobije 250-300.000 IOPS-a na par diskova i slično pa se čudi, ne želi potpisati primopredajne zapisnike... Da imalo razmisli kako sustav radi, što je sve iza i slično možda bi mu bilo jasnije.