Tema: Starcraft 2
View Single Post
Staro 09.04.2013., 13:28   #820
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Gledaj, svatko ima svoje misljenje.
Meni je WOL bio daleko bolji od HotSa, evo sam opet presao WoL i vise sam uzivao u prici nego u HotSu.
Misije su bile nekako bolje, zadnja misija nije bila da si OP do boli i da pregazis zerga prije nego se artifakt napuni.

Za SC2 su nekako izgubili ideju. Da se bore 3 rase to ok, al kad je sad iza svega jedan BOG, to je eskalacija do daske. Ono tipa starchild u ME3 kad neznaju kako dalje nesto objasnit. Trebao im je novi neprijatelj...

U Sc1 i BW si imao neprijatelje i njihove mane. Mengsk i njegova pohlepa, Artanis i njegov ponos i QoB i zelja za moci. Nikome nije totalna anihilacija svega bila plan.

Overmind je negativac u SC1, htio je da potare sve da se zerg unaprijedi i usput pobije firstborn (protosse). Ok, ima cilj. Al ovaj bog bas i ne.
Imamo kao 2 sektora u igri, zemlju ili UED negdje u SOL sistemu i Korpulu sektor. I to je cijeli svemir? Nema vise nijedna rasa u svemiru? I sve se odlucuje ovdje? Poludjeli bog koji hoce da unisti SVE, SVAKOGA, SVUGDJE i ZAUVJEK je previse.

Cuo si valjda za izreku da je jedna smrt tragedija, milion je statistika? Nekako su ti blize osjecaji da se boris za ljubav il osvetu, kao i Raynor sta se jos osjeca krivim sta je Sarah ostala na planeti kad je Mengsk digao sidro, a Raynor nije stigao na vrijeme. Ti osjecaji prema lika prema liku se nekako poistovjete sa ekipom, vise mi je bitno bilo da spasim Sarah nego cijeli Korpulu sektor.
I bas tu dolazi do izrazaja povezanost igre, kad anihilacija svega dodje u pitanje nekako nemas osjecaja prema svemu tome, defacto dodjes do trenutka kad kazes "ko ih hebe, odoh ja na pivu".

Glede Kerrigan, tu su zasrali motku.
Od ostavljanja na new gettysburgu ona je bila neki tragicni heroj. Izdana od saveznika, zerg je totalno promjenio, overmind je od nje napravio QoB i kontrolirao je dok ga Tassadar nije ubio.
U BW je ona totalni ubojica, izdala je Raynora, Fenixa, inficirala Dark templar matrijaha i natjerala Zeratula da ubije osobu koja mu je bila ko majka. Znaci QoB je bila kucka do kosti. Nitko je nije kontrolirao, radila je svojom voljom to sve. Ili je za to sve krivac zerg gen.

Sta mi je najvise krivo je portret Kerrigan u HotSu, napokon je dobila svoju humanost nazad, vise nije luda homicidalna kucka. I na prvu priliku kad se situacija zakomplicira, ne da nije odbacila humanost nego zabila kolac u srce.
Nije cjenila Raynorovu zrtvu, i broja Raidersa sta su dali sve samo da je spase, nope. Opet je presla u QoB u sekund, bez ikakvog razmisljanja. Sav tvoj trud kroz WoL je ponisten u sekund. Ne pokazuje ama bas niti trunku zaljenja za masakrom sta je napravila kao QoB u BW eri.
U svojoj zelji za osvetu putem do Mengska je "opet" masakrirala cijele planete, bez imalo zaljenja. Je, Raynor je jos voli, normalno za njega, ljubav je kao sta znamo, slijepa.

Ali zadnju pobjedu opet ima Mengsk, jer od smisne zenske koja je bila zrtva sve do sada, na kraju je svojom rukom ubila humanost i svojevoljno postala QoB. Od tragicnog heroja do negativca i nikad nije kaznjena za svoja nedjela.
Da nije zaklala onu protoss ekspediciju tek jer moze, da nije poklala sve one planete tek tako, da je pokazala ikakvo zaljenje za svojim postupcima, ne, sve je ok po njoj. To me zivcira, jer su napravili od nje poprilicno plitkog lika. U WoLu Raynora nadjes u baru kako utapa tugu u alkoholu, u HotSu Sarah utapa u krvi svakoga ispred sebe.

Sjecas se odluka u WoL? Selendis treba da spali infekcirane ljude sta su se naselili na protoss planet a Hanson trazi vremena da ih proba izljecit? Odluka Tosh ili Nova? Od tih malih stvari u HotS nije bilo ni rijeci, samo se pokaze Nova na pocetku i baci 2 rijeci. Ako si citao knjige izmedju, Nova i Tosh su prije bili veliki prijatelji, a bilo je i naznaka romance.

Ovo sa odlukama je gotovo totalno nestalo. Kao da je nebitno ili je isjeceno. Znam da sam stao i mislio ko blesav, ako Hanson spasi ljude jel dobijam mozda neki lijek protiv infekcije? I putem ubijes protosse koji te drze kao svojevrsnog heroja jer si im pomogao u evakuaciji Aiura i ubijanju overminda. Mozda tako izgubis protoss podrsku?
Ili ako se slozis sa Selendis ostanes u dobru sa njima, al gubis eventualni lijek.... na kraju ispadne sve besmisleno. Tj, nema nikakve veze sta biras.

Sta vodi na LoV za 2-3 godine.
Znajuc trend igara da mora nekako da kazni negativce, em je Metzen potvrdio da ce LoV bit najmracnija prica, i sa tragedijom i sve. Pretpostavljam da ce Kerriganka dat zivot da zaustavi Amona a Raynor ce ostat gledat suznih ociju drzeci njezinu sliku il nesto u tom stilu.
I to me opet raspizdi. Da nisu od HotS/Kerrigan price napravili ovo sta jesu, mogli smo ocekivat happy kraj.

Jim i Sarah da zive u nekoj kuci, imaju malo dvora i okucnice, pseca kucica i unutra zergling na lancu, tako neke cute sheme. Da bar jednom u zadnjih par godina vidim kraj jedne epske trilogije gdje mogu zaplakat od srece a ne da se osjecam prevaren i placem od muke jer su od super price samo sve okrenili na skupljanje para ko ME3.

Zato mi je krivo, jer je blizzard bio zadnja nada gamera. Od njih ocekujes nesto savrseno, i glede igrivosti, grafike i animacija, a price su remekdjela.

Meni je HotS ispao nekako losiji od WoL jer su pricu i lika nasilu okrenili da odgovara buducoj radnji a nasuprot vec postojecem loreu. Misije su mi losije jer nema search i rescue ili defend, sve se svelo na kolji dalje. Tako da nisi trebao puno mislit, opalis 2-3 hatca i samo seres zerglinge/hydre ili mute kad ih dobijes. Nema neke taktike.
Probaj igrat WoL i HotS misije na max levelu tezine, vidices da je WoL poprilicno teze zavrsit Neke misije na WoL sam igrao po 12h sa non stop restartima jer nisam stigao na vrijeme gdje treba i adio. Bilo je vise raznovrsnosti.

Ali da, zeljno ocekujem LoV da vidim kraj, i nadam se nekom happy endu. A ujedno i strepim od toga, jer kad dodje LoV, zavrsava jedna prekrasna prica. Sad na happy notu ili na zalosni kraj je druga stvar.

BladeRy je offline   Reply With Quote