View Single Post
Staro 09.04.2013., 13:08   #148
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor sg1 Pregled postova
Možda i nisu najbitniji ali su svakako bitni ... i vidim da te kao starog Mclarenovca i dalje boli Schumijeva era u Ferariju pa sad ti po starcu bez refleksa. Znam da si stari ljubitelj F1 kao i ja ali ne zaboravi da kada je Schumi došao u Ferrari (gdje ga je dočekao moj omiljeni G.Berger) ta momčad bila tek treća ili četvrta ,te da je on poznat po svome radu sa mehaničarima i konstruktorima uzdigao tu momčad do vrha i zbog toga je po meni najveći. Dobar primjer važnosti vozača bi ti trebao biti i Alonso u prošlogodišnjem Ferrariju ,a i Kimi ove godine u Lotusu radi poprilično dobro.
Nista mene ne boli ali je Schumi napokon dokazao to sto govorim vec dugo, bez odlicnog bolida nema nista, moze on biti superman ali nece mu ni to pomoci bez odlicnog bolida (ne dobrog nego bas odlicnog), i tko misli da bi Vettel pobjedjivao u losem bolidu je u zabludi, teskoj. Nadam se samo da ce se i to uskoro poceti dogadjati kad im se tim pocne osipati polako onda ce dolaziti na vidjelo kakav je kad "gubi" i kad bolid nemoze sve sto bi htio .

Sta to Kimi radi u Lotusu sto nebi radio neko drugi poput Masse, Buttona, Rosberga, Webbera itd. itd ? Bolid je dobar a bolid i dalje sklapaju inzinjeri koji nekad pogode (Brown GP) a nekad fulaju (ovogodisnji McLaren ili proslogodisnji Ferrari) i nema tu neke velike nauke zasto i kako i da tu vozac utjece jako. Jednostvno promase smjer u razvoju i onda im treba 5-6-7 trka da prilagode bolid konkurenciji koja je "pogodila" za tu godinu da im se priblize . Pravila su previse stroga da bi bilo nekih velikih izleta a i ako se dogode (kao mass damperi, F-duct, Double difuzor...) FIA ih ukine tokom godine ili za slijedecu sezonu pod krinkom "smanjenja troskova". Jebem ja taj "razvoj" kad oni njima ubiju proizvod na koji su utrolisli milione u smisljanje i razvoj, tu nema nikakve ustede, dapace jos su veci troskovi jer taman kad dosegnes upotrebljiv stupanj razvoja koji bi trebao donosoti plodove tog rada/novca oni ti srezu proizvod/ideju i moras ponovo ulozit novce u neki novi trik/ideju....