Ja sam Sensationa uzeo na pretlatu, ispao me 2500 kn, dok je u slobodnoj prodaji u ducanu kostao 4200 kn. To su jos bila vremena kad si u tele2 mogao dobit mob jeftinije ako si potpisivao ugovor na 2 god.
Pratim android telefone unatrag 4 godine, i jedini zaključak koji mogu izvuć iz svega je to da nas proizvođači plode nenormalno. Nitko ne moze napraviti pošten flagship model, da nema bar 1-2 major fail-a. A i taj android mi ide lagano na kurac, ni jedan mob ne radi normalno out of box, svi stekaju, lagaju i svakom moras otključavat bootloader, stavljati modane verzije androida, kao da sam za uređaj dao 900 kna a ne +3k kn koliko koštaju flagshipi.
Zasto ne naprave normalan flagship mob? Zato ako naprave mob bez mana, nitko nece kupovat sljedeci model koji je po marketinškom odjelu bar 5 puta bolji, brzi, veci. Jea vrajt.
Samsung vec godinama svoje mobitele ugrađuje u kućišta od odvratne plastike koja pod prstima izgleda kao da se radi o kinezu za 50$, HTC je tek sad (nakon 4 godine) ugradio pošten zvučnik u flagship model, Sony izbaci izbaci XZ sa onakvim ekranom+plus oni gumeni poklopci, koji su se toliko puta pokazali kao fail. Ok, to je kao mob otporan na vodu, ali kome treba fucking vodootporan android sa 5"???
Zaključak je da nas namjerno jebu i pri tom zarađuju