View Single Post
Staro 07.04.2013., 17:51   #45
hafthorr
Premium
Moj komp

hafthorr's Avatar

Datum registracije: Jan 2013
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
100 Mbita nije problem za bilo kojeg poslovnog korisnika, kao ni stavljanje servera u cloud. Problem je brdo stvari, od migracije (ko nije u RH već negdje u EU), availability, cijena, održavanje, backup itd.
link je problem, ostalo je jednostavno. doduse nije jednostavno ako ti datacentar ode kvragu jer ups/agregati nisu ispravni/i/ili/odrzavani pa ti rikne hrpu diskova u storageu. Da ne spominjem da je korisnik prvi na siteu, pusi pljugu ispred vrata dok se ne pojavi neko sa kljucem.

Nadi mi konkurentan cijenom link od 100mbita Full Duplex, da ti jos olaksam moze biti u Zagrebu. Onda napravi ROI kalkulaciju naprama kupovini pravog servera sa bbu,ups,etc. kojeg stavis u ured i offsite backup servisom nekim, pa onda usporedi.

Kosta me manje link iz beca do zagreba 1gbe nego 100mbit do neke glupe zgrade u zagrebu. To je glavni problem u cloud deploymentu.

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Ne znam baš, 30.000kn mjesečno za 100mbps liniju baš i nije malen iznos...a ovdje se raspravlja o NAS-ovima i da li uzeti NAS od 4000kn ili je dobar i onaj od 3000kn
100Mbit link ne kosta ni blizu 30,000 kuna mjesecno. To je malcice prenapuhano

Zadnje izmijenjeno od: hafthorr. 07.04.2013. u 18:06.
hafthorr je offline   Reply With Quote