View Single Post
Staro 07.04.2013., 15:08   #81
Pink_Floyd
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2004
99% prolazi ali ni to nije po psu jer ti vjerovatno mislis na OEMverziju windowsa koji kostaju nekih 800-900kn i oni dolazi tj. snimaju se na novo racunalo i vezani su samo za to racunalo , tako da bi bilo po psu na racunu trebaju bit i to novo racunalo i ti OEM windowsi , dok retail verzija windowsa moze se prebacivat sa racunala na racunalo ali retail zato i kosta oko 1400-500kn i vise.

Sve ovisi na koga naletis , za neke ce bit dovoljna samo i naljepnica,ali bit svega je da se nisu povrijedia autorska prava ili nedaj boze da ti nadju piratski software , za to su jako velike kazne.Jer briga Microsofta sta ti nemas racun od windowsa ako su windowsi legalni i sve aktivirano kako treba , za to mozes dobit neku drugu kaznu sta nemas racun koja nije ni blizu krsenja licence ili piratskog softwera.Ako si obrt po meni prolazi i samo naljepnica jer i sam imam takva 3 racunala bez racuna, dok u firmi mi je sve 1/1 jer su kazne za firmu punoo vece.

edit:tek sad skonta da si napisao da bi na racunu bila i maticna i windowsi zajedno ta verzija bi onda trebalo bit OK sve

Zadnje izmijenjeno od: Pink_Floyd. 07.04.2013. u 15:14.
Pink_Floyd je offline   Reply With Quote