Ja cu postati malo screnova kad uhvatim vremena.Uglavnom,kao sto kolega kaze COH 2 je dumbed down verzija jedinice nazalost. To ne mora biti toliko losa stvar ,ali ja sam navikao da bude komplicirano,pa vise volim taj micro management koji u biti i daje prednost u strategiji i igri i jasno istice pocetnika od iskusnog igraca.
Ovako se sve nekako svodi ,odaberi i posalji,a jedinice ce sve ostalo raditi same. Ne svidjaju mi se ni te gluposti tipa da se pojavi brojac koji odbrojava pocetak vremenskih nepogoda.
Odbrojava minutu i onda krene mecava i morate sve jedinice skloniti u zaklon,kucu,vatru jer im se spusta temperatura.Bezveze. /Cinik mod activated/Valjda je i u drugom svjetskom ratu bio brojac koji je odbrojavao minute prije mečave./end
Druga stvar je sto su oklopna vozila totalno prejadna i nedaju nikakvu takticku prednost. Pancera ce vam doslovno zgaziti u roku od par sekundi jer ga i MP4 pjesadija moze unistiti. I treca stvar je ta,sto je igra prebrza.
U jedinici je rat isao u etapama.Znaci prvo ide borba pjesadijom,skrivanje iza ograda,kuca,žbunja,zauzimanja taktickih tocka,i eventualno traje do razvoja teske artiljerije i tenkova,a da bi dosli do te faze oba igraca moraju biti iskusna,u protivnom igra je vec zavrsavala nakon 10-15 minuta.
Ovdje je sve nesto isforsirano,prebrzo dodjete do tenkova koji uopce nemaju takticu prednost.Ali to je beta,vidjet cemo.Ako ovako ostane ja ostajem na jedinici.