Evo ukratko. Krenimo od postavki igre. Malo me začudilo što nema toliko grafičkih postavki kao prvi dio, ali pošto je to još beta i to early beta, možda dodaju još pokoju opciju jer nema ni postavki za kontrole još. Što se samo tehničke izvedbe tiče, postoje dropovi u performansama, ali ne uzimam im to za zlo jer moj komp nije nešto (ali ima i veze s njihovom stranom jer i u meniju zna zastekat)

Grafika je na nekim mjestima fenomenalna, dok na nekima faila, tako da je nakon pocetnog dojma misljenje malo splasnulo :/ I animacije kao da su renderirane sa 20 fps max -.-
Što se samog gameplaya tiče; krenimo od zimskih uvjeta. Ne znam da li je to poznato ili ne (ne pratim baš previše razvoj igre), vojnici se mogu smrznuti na vojnom polju, također i njihova sama borbena efikasnost opada što su temperature sve više ispod nule. Kako bi spriječili smrzavanje, možete se skempat sa grupicom vojnika uz vatricu ili ih staviti u vozilo, građevinu itd. Hodanje po velikome snijegu drastično otežava kretanje vaših vojnika kao i vozila. Sljedeća stvar koja me se dojmila je led, naime led moze puknuti pod velikim pritiskom te bivate oštećeni za svoje vojnike ili tenkove ili bilo koju drugu jedinicu koja propadne u ledenu vodu. Posljednja stvar koja se tiče zime u igri je da vaši tragovi vojnih jedinica ostaju u snijegu te omogućavaju protivnicima da vas prate ili napadnu iz zasjede (uz korištenje leda može biti kobno).
Cover, koji je već u jedinici predobro izveden, ovdje je dignut na jos višu razinu. Kao što je i prije bio slucaj i ovdje su 3 vrste covera; ajmo ih podijelit na low, medium i heavy level. Kameni zid je naravno najteže probiti, dok kao i prije iza drvene ograde se nije pametno predugo zadrzavati. Krater vas štiti sa svih strana (punih 360 stupnjeva), ali nije da ste neuništivi pošto ste i dalje na otvorenome. Ali taj dio otvara zanimljivo iskorištavanje okoliša; s tenkom spucajte u daljini u pod ili dinamitom raznesite i napravite si cover usred ničega

Dalje flanking, kao što je već netko iznad spomenuo, moguće je preskočiti pojedine objekte (ograde, zidove...) i time si napraviti shortcut te lakše flankati protivnika (koristi se Vault ability pjesadije).
Gradnja baze/a i objekata po mapi je isto kao i prije. Imate svoje osnovne vrste jedinica i sa njima gradite i popravljate objekte. Postoje dvije vrste građevina, Production buildings i Field deffences (mislim da sam naziv dovoljno govori koje je za što). Upggrade objekata je naravno i dalje prisutan. Jedino što nisam siguran da je prije bilo, je da kad izgradite neki objekta, u samom meniju sa desne strane na dnu postoji tab sa kojim bilo kada možete pristupiti željenom objektu te npr. narediti proizvodnju novih jedinica (nije ih potrebo ručno selektirati na mapi ili bindati na tipku) ili vidjeti trenutni queue izgradnje.
I sada na Line of Sight dio. Ovime sam jednostavno oduševljen. Dakle, vaši vojnici, tenkovi, ostala vozila ne mogu vidjeti iz uglova zgrada, visokih zidova, itd. Sve što je vise od vaših jedinica onemogućuje im da vide što se iza tog objekta nalazi. I sada onaj najbolji dio, LoS je dinamičan, što znaci da možete raznjeti neku zgradu, napraviti rupu u zidu, uništiti tenk i vidjet ćete što se nalazi iza, isto tako i sam dim eksplozije ili bombi blokira vid što mi je za neku strategiju predobro. Ovaj dio je jednostavno predobro odrađen te zahtijeva pažljivo pozicioniranje i kretanje po mapi.
Commanderi su naravno i dalje pristuni te u beti možemo birati izmedju njih petero, od kojih su 2 zakljucana dok se ne dodje do levela 13 i 17.
Interface je jednostavan i ujedno vrlo detaljan, tako da na tome području nemam apsolutn nikakvih zamjerki, sve je na svome mjestu.
Sama igra za sada djeluje kao nadogradnja jedinice na skoro svakome segmentu (kažem skoro jer nisam igrao puno).
Nisam puno igrao jer sam to isprobavao danas ujutro u noc oko 03:00
Btw ljudi koji su igrali malo više kažu da je igra dumbed down verzija jedinice, da su neke stvari previse pojednostavili. Ja sam više proučavao što se sve može graditi i isprobavao taj LoS sistem.