Evo vam i od mene informacija malo iz prve ruke.
Dakle, opet standardno gaženje starih korisnika, novi su 'zlato', opet....
Ovakva je situacija.
Tko god koristi max3 pakete, stare, dakle ne ove najnovije, nego one od prije ovih silnih izmjena u paketima i tarifiranju ovih 30kn troškova održavanja, NE MOŽE koristiti promotivnu ponudu 2mj veće brzine po istoj cijeni, NITI DOPLATITI 30kn više za veću brzinu, samo je moguće doplatiti cca 100kn za 14-20mbit brzinu, 5-10mbit-a ne.
Jedini način za iskoristiti tu promotivnu akciju, tj uopće dobiti 10mbit-ni net po novim cijenama, je odreći se starog max3 paketa, izgubiti sve prednosti i opcije koje su išle s istima, te prijeći na nove max3 pakete, po nepovoljnijim cijenama i sa manje dobivenih usluga tj opcija u cijeni, te cijelu priču platiti više.
Konkretno, u mom slučaju, što sam na žalost morao saznati nakon 4 storniranja zahtjeva za povećanje brzine u promotivnoj akciji, razgovorom sa cca 4 različita operatera iz različitih sekcija szk tcoma, chatom sa online agentom, kontaktiranjem szk putem emaila....
Trenutno imam max3 L, pod ugovornom obvezom još 4mj, dakle 20mj već koristim isti paket - halo 150 telefonska pretplata+4mbit flat adsl+maxtv osnovni+sportski paket=360kn mjesečno. Ako hoću 14-20mbit net, budući da 10mbitni iz promocije nije dostupan, priča ide na cca 465kn mjesečno.
Ako se prebacujem na novi max3 L paket, da bih iskoristio promotivnu akciju, priča ide - flat telefon u tcom mreži+4mbit flat adsl+maxtv osnovni+plus+ekstra paket=360kn mjesečno. Ako hoću 10mbit net i sportski paket (bez kojeg mi je imho maxtv bespotrebna stavka u životu), prva dva mjeseca me ta priča košta 410kn, nakon isteka promocije, 440kn, dakle cca 80kn više, samo radi 10mbit neta, koji je btw do sada koštao 100kn više.
E, sad, kaže stara narodna, ajd pope budi čovjek... Ostati na starom i ne dirat ništa 4mj, pa ići na manji max3 paket, tj M, i uštediti 50ak kn mjesečno na tom dijelu, ili se opet dati ovim lihvarima u šake i pomiriti s tih nemalih 80kn više slijedećih 22mjeseca zbog tih par programa više i bržeg neta, ili čekati fino istek ug. obveze ovako kako je, te vidjeti što konkurencija nudi. Doduše u banani sam što se tog tiče jer ovdje ne postoji alternativa, osim preko tcom parice, pa svi silni bnetovi, optimini 3play ili kako već, iskonove ponude i slično, nisu iskoristive

, nego samo one skuplje varijante od konkurencije. A rekoh, sportski paket je jedino što gledam na tv-u i pratim....
Baš banana, i ovi lihvari iz tcoma to znaju, zato i imaju takve nabijene cijene....
Ali, na kraju balade, ovaj p......k sa omalovažavanjem starih korisnika i prisiljavanjem na prijelaz sa starih boljih tarifa na nove, gore, je krajnji bezobrazluk i samo radi toga uopće razmatram konkurenciju, budući da na kvalitetu usluge nemam prigovor, samo na cijenu i tretiranje starih dugogodišnjih korisnika.