View Single Post
Staro 04.04.2013., 15:17   #36
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor ivo_k Pregled postova
pa ako imas miljardu verzija jednog te istog dokumenta onda neces sve uploadati.
Ko prica o milijardu verzija istog filea? odakel to izvlacis ? JEDAN projekat sa svojim modelima/texturama/scenam i renderima framova/aimacije mi je toliki, a to je samo jedan, imam projekat koji stanu u 200-300MB ali imam i onih koji su 10-20-30GB (oko 3TB ukupno), zato mi i treba hrpa diskova i NAS.

Takodjer ovo tvoja ideja o ulaganju u internet vezu je isto glupost. U kakvu internet vezu da ulozim kad mi operater nudi MAX upload speed od 1MBit ? Ili se ulaganje u vezu smatras i kupovinom novog stana gdje mozda mogu dobit optiku sa WOW od 2-3-5Mbit uplaod speedom ? Koji je BTW i dalje XY puta sporije od sejvanja na disk/NAS a da ne govorimo o network render kad svi kompovi vuku podatke iz NASa/servera ili solucijom kad Router/Net pocne stekat a deadline ceka da se zavrsi a ti nemos do svojih fileova . Da ne spominjemo NDAove i slicno kad fileovi niti nesmiju van firme itd. itd...

Ocito reklame dobro pale pa ljudi misle da je cloud nesto tako krasno i divno i da bi svi trebalo u oblake a neki su vec tamo .