@defang
pročitao sam taj thread još prošli mjesec i zbog njega sam se najviše zainteresirao za taj procesor, jer polovni e8400 su još poprilično na cijeni, a ovaj novi mogu dobiti za 280kn i još je jači, manje se grije i manje troši i ne trebam investirati u grafičku karticu, već bolje novce od grafe uložim u kvalitetniju zvučnu
@ECHO
što je najveća fora G850 ne zaostaje za i3 2100 u igrama koje koriste dvije jezgre, još i3 2100 ima veci clock za 200Mhz...pošto nisu još ubacili G2020, stavio sam u usporedbu procesor koji je po snazi tu negdje sa G2020
http://www.anandtech.com/bench/Product/404?vs=289
ako se ne varam Ivy Bridge bi trebao biti jači za nekih 5-7% od sandy bridge procesora (clock to clock) tako da bi po mojoj nekakvoj pretpostavci razlika između i3 2100 i pentiuma 2020 trebala biti još manja...u aplikacijama koje koriste više jezgri i3 je jači zbog HT, ali po mome mišljenju HT ne opravdava više od duplo veču cijenu i3 procesora
@CCCP
Meni se čini da je za taj novac pentium 2020 definitivno Best Buy, nije skup, a opet vjerujem da je sposoban tjerati i novije igrice na nekakvim normalnim postavkama
Bilo bi lijepo kada bi takvom nekakvom pentiumu priljepili slovo K, jer kada se sjetim e5300, to je bila prava mala bomba od procesora, jeftin, a klokao se kao mutav