Polako krecem u nabavku smartphona. Kaj se tice samog mobitela nisam neki zahtjevni korisnik. Pajdaš mi je posudio svoj Samsung Galaxy Ace na tjedan dana da uopce vidim jel mi neki smartphone realno i treba, realno i ne, ali eto zgodno ga je imat. S obzirom na buđet koji nisam ni sam jos realno definirao trazim iskustva i misljenja. Imam ajmo reci dvije granice nekih 700kn i 1300kn za rabljeni uređaj koji ima valjanu garanciju. S obzirom da ce mi to biti prvi smartphone jos se necam isplatili se se uzimati Dual core sa 400x800 ekranom ili da jednostavno uzmem neki single core sa 320x480.
Cak bi i neke pretplate ulazile u izbor, ali nema nista interesantno do mjesecno 80kn, puno vise dobijem kombinirajuci opcije koje mi bonbon nudi preko bonova. A i sami popusti na tako male pretplate su fakat smiješni da mi nema nekog smisla vezat se ugovorom osim ak sam nekaj promasil.
Ono sto cu/planiram koristiti je tapatalk, skype, gmail, eventualno neke tower defense igrice. Ono sto zelim je da uz neki minimalni broj aplikacija koji cu koristiti mobitel radi vise manje fluidno bez nekih vecih zastekavanja. Sama memorija telefona nije neki velki faktor.
Sad me zanima jesam li nesto propustio u svojim istrazivanjima i razni komentari na modele koje bum sad nabrojal ovde.
do 700kn: u biti single core 3.2-3.5" 320x480
Samsung Galaxy Ace
Samsung Galaxy mini 2
SE Live with walkman
SE xperia Miro
do 1300kn DualCore idealno 3.5" do max 4"
SE Xperia U - taj me najvise privlaci - dual core, 3.5" mi je idealno, po meni fina reza + ima ih od 900kn.
SE Xiperia GO - isto zgodna igracka - vodootporan kakti, manja reza nego U.
SE Xperia P - rabljenu mogu nabaviti za 1200-1300kn preko poznanika - odbija me kaj je 4", ali mi se jako svidja mogucnost koristenja HDMI izlaza.
Xperia miro i J - muci me kaj su single core - kak se isti nosi sa vecom rezom?
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|