View Single Post
Staro 02.04.2013., 21:22   #73
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
kad bi dijagonala slike koju tv i projektor ostvaruju bila jednaka, zaokružimo to na 300cm, ostaje nešto što niti tv nemože, a to je dojam, razlog zašto ljudi idu u kina makar sjedili na zadnjim sjedalima, filmski, kino ugođaj projicirane slike... Postoji nešto i u nesavršenosti što podiže dojam, ili npr. razlog zašto se filmovi i dalje snimaju u 24fps, ili se namjerno nafilava digitalni šum.

Prije nego što sam kupio ovaj projektor sam razmišljao uzeti plazmu od 165cm i sjediti bliže njoj i na taj način simulirati jednaku veličinu ekrana koju mi daje projektor, 320cm... jedna izjava mi je malo pomogla u odluci, ako gledaš lava sa 10m udaljenosti i malu mačku za 2m, i dalje ti mozak govori kako je mala maca manja životinja .
Tu nema diskusije. TV će dati bolju kvalitetu slike (ali ide samo do određene dijagonale koja je uvijek manja od projektora). Poanta je mog posta bila u onom na kraju. Da bi stvarno čovjek trebao uživo to nekako probati pogledati prije nego kupi. Čisto zbog cijene koja nije mala.
  Reply With Quote