View Single Post
Staro 02.04.2013., 18:38   #67
sh0kre
Premium
Moj komp

sh0kre's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Znam da sam offtopic ali ono što ide na ruku projektorima je čisto veličina dijagonale i ništa drugo. (u ovom cjenovnom rangu IMO).
kad bi dijagonala slike koju tv i projektor ostvaruju bila jednaka, zaokružimo to na 300cm, ostaje nešto što niti tv nemože, a to je dojam, razlog zašto ljudi idu u kina makar sjedili na zadnjim sjedalima, filmski, kino ugođaj projicirane slike... Postoji nešto i u nesavršenosti što podiže dojam, ili npr. razlog zašto se filmovi i dalje snimaju u 24fps, ili se namjerno nafilava digitalni šum.

Prije nego što sam kupio ovaj projektor sam razmišljao uzeti plazmu od 165cm i sjediti bliže njoj i na taj način simulirati jednaku veličinu ekrana koju mi daje projektor, 320cm... jedna izjava mi je malo pomogla u odluci, ako gledaš lava sa 10m udaljenosti i malu mačku za 2m, i dalje ti mozak govori kako je mala maca manja životinja .

Citiraj:
Autor igorkljajic Pregled postova
mislim da sam jednom prilikom gledao optomu hd 33 i nisam baš bio 100 % oduševljen slikom
hd25 bi prema specifikacijama trebao biti bolji projektor, aka kontrast i dc2 vs dc3 (dark chip) a prilično jeftiniji (hd33 se naravno ukinuo iz proizvodnje)... to je ta prednost (naj)novijih modela... Moraš uzeti u obzir kakva je konfiguracija sobe u kojoj si gledao (bijeli okolni zidovi? strop isl.) i ono najbitnije postavke samog projektora... Nije dovoljno samo prebaciti mod iz bubam, normal u cinema, dosta se da istegnut iz slike nakon malo finije kalibracije, ako si bio zadovoljan 75% mogao si dogurati možda do 92% ... pa i video playera i njegovih filtera itd.

Jedina firma di sam ja uspio vidjeti nekoliko modela projektora i valjda jedini koji takvu uslugu pružaju, dok ostalima uopće nije jasno pitanje kako bi htio pogledati projektor prije kupnje, je AVmax.

Citiraj:
Autor igorkljajic Pregled postova
da vi imate 15,16 tkn šta bi izabrali...
kupio optomu i sa 8kkn odveo ženu na put, il se počastio ku....a ako nemam ženu šalim se, bar za ovo drugo. Po meni, isplativije bi možda bilo mijenjati projektor svakih dvije godine, pošto se također vrlo brzo razvijaju, primjerice za kvalitetu slike koju danas imaju hd25 ili w1070, cjenovni rang dakle do oko soma eura, (još je tu jedan model Acera koji tek treba izać), se do prije 2 godine trebalo izdvojiti 2-3k eura... Nisu moje, nego riječi stručnjaka na tom području. Druga stvar, prema mišljenju velike većine, dlp generalno daje bolju sliku od lcd-a, vjerujem nešto slično kao plazma vs lcd. Treća stvar, za DLP projektore od 2k eura nisam primjetio da je itko izbacio novije modele (a da imaju 3d), što bi se reklo da ovi novoizašli u nižem cjenovnom rangu nisu ništa lošiji od onih starijih u višem, nego bi za neki veći odmak moralo posegnuti malo dublje u džep od 15k...
E sad...

Zadnje izmijenjeno od: sh0kre. 02.04.2013. u 19:36.
sh0kre je offline   Reply With Quote