Citiraj:
Autor ShanTech
@Imagine
Dopis se šalje poštom (s povratnicom) kao što si napravio za ovaj zadnji slučaj, nikakvo predavanje osobno.
Od dana slanja čekaš malo više od 15 dana, no vjerujem da će ti prije odgovoriti. Da imaju dokaz već bi ti ga predočili.
|
Da , znam da to treba poštom. Več sam to radio par puta ali to gledam kao zadnja opcija kad sve ostalo zakaže.
Iako sam uvijek takvog raspoloženja da sve okrenem na zajebanciju , u životu držim do 'par sitnica' kao što su : komunikacija , kultura , ljubaznost te ljudske riječ/obečanja.
Tako da kad mi je inspektor rekao da mu je potreban potpis trgovca , ja sam to natipkao i otišao osobno u trgovinu da mu to predam nadajuči se nekom riješenju. Otišao sam da čovjeku objasnim da njegovo shvačanje moje reklamacije meni kao kupcu ne ostavlja ništa osim riješenja putem inspektorata. Povremeno sam znao ušetati u tu trgovinu da kupim neke 'sitnice' pa bi i razmijenio par riješi s čovjekom tako da ....iako je od samog početka bilo jasno gdje ide taj slučaj ,nisam htio ispasti govno od čovjeka i to trgovcu servirati poštom.
Otišao sam s dragom i bože sačuvaj što nam je taj čovjek sve izgovorio.
Od mene nije ni očekivao ništa drugo jer sam očito govno od osobe ali zaista nije očekivao tu razinu pokvarenosti od nje jer ju je vidio da se po gradu druži s časnim sestrama. Pa je krenulo o njenom odgoju i što bi rekle te časne sestre.
Između svega čak je tu bilo nagovaranja s njegove strane da če on istipkati nekakvu tužbu protiv vlastitog dobavljača robe pa da je ja potpišem i odnesem na inspektorat.
Uglavnom , poslje sam saznao da čovjek ima neuredne knjige i da kroz trgovinu ide neka roba na crno pa sam par mjeseci pokušavao riješiti to s šefom u središnjici da mu ne radim problem. Ja njemu.
Kad sam izgubio strpljenje ,otišao je dopis i nakon što je izostao odgovor predao sam slučaj na inspektorat.
Tamo mi se nikako nisu mogli načudit koji je meni vrag što sam to išao osobno odnjeti.

Šečer na kraju je bio kad sam zamolio inspektora da nazove trgovca i objasni mu što ga čeka...

tad je usljedilo 10 minutno predavanje o tome što ja njemu imam govoriti kako on ima raditi svoj posao.
I to zbog toga jer mi je i nakon svega jednostavno bilo žao bez finalnog upozorenja trgovcu prouzročiti više problema nego što to traži moja reklamacija ( mislim o robi na crno i petljanju s knjigama).
Ali dosta o mom idiotizmu...
Dopis koji sam poslao je rezultirao
odgovorom.
Stručna definicija oštečenja je
"izgoreni vod" kojeg ne pokriva jamstvo te obavjest kako isto nije moglo nastati prilikom transporta kao ni pri zaprimanju artikla na reklamaciju. Nastalo je usljed korištenja istog.
Sažeto rečeno , izokrenuli su potegnuta pitanja kako bi rekli ...doslovno ništa.
Ok , rečeno mi je kako je oštečenje ustvari "izgoreni vod" koji nastao usljed korištenja ali
kako da sad ja znam da to nije nastalo usljed njihovog korištenja kao rezultat nekakvog testiranja ili popravljanja??
S obziorom da su se ogradili od mogučnosti primječivanja oštečenja prilikom zaprimanja reklamacije , imam li osnovu za predati slučaj na inspektorat?