Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 02.04.2013., 15:07   #28023
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Nakon brda šunke ovih dana jučer radio vepra na saft, nešto između gulaša i pašticade

2 kile vepra narezano na kockice, napacano 24h u kuhanom pacu od domaćeg crvenog vina, češnjaka, luka, mrkve, papra, i soli.
Nakon pacanja prepržio meso na vrućem ulju, maknuo i popržio 4 velka luka sitno sjeckana na toj masnoći, maknuo pa prepržio jednu veliku sitno sjeckanu slatku papriku.

Sve to ubacio u ekspres lonac, dodao 4 sitno ribane mrkve, pol litre paradajz sosa, pol litre vode, dva deci crvenog vina, soli, papra, klinčić, ružmarin, dva lovorova lista, sušeni peršin i mažuran, žlicu senfa. I naravno, malo praha Bhut jolokie za žestinu. Jedino sam zaboravio naribat malo jabuke i dodat par suhih šljiva, ali nije falilo.

Sve se to krčkalo u ekpresu oko ćuku vremena (trebalo je biti vani na vatri u loncu, ali jbg, vrijeme nije dalo), fino se zgusnulo i okusi se proželi, a kao prilog njoki i zelje salata. Ubili se ko svinje, zaboravio sam poslikat, ali bilo je izvrsno

Ostao mi bio jedan komad vepra malo masan, nije mi pasao u saft pa sam ga premazao senfom i speko u rerni s krumpirom i povrćem, isto ispalo super.

Uglavnom, danas lupam po ostacima