Znaš kako ja to vidim, a dugo vremena sam mislio da ću uzeti projektor iz cjenovnog razreda reda 1k eura. I kada je došao trenutak odlučio sam napraviti mali "break".
W1070 je dobar projektor, nemoj me krivo shvatiti a vjerujem da je HD25 ista klasa-ista stvar. No ono što me smeta je da sam sa vremenom počeo uviđati i gledati na tu klasu kao "među-rang" između ulaznog segmenta i više klase, baš alternativa kako i sam spominješ. A to me smeta zato jer za 11k kn možeš kupiti Epson tw6100 sa 3D naočalama i posjedovati stroj na kojemu za vertikalni shift ne moraš sa sobom u džepu imati šrafciger kako bi odvrtio neki tamo šraf da bi se leća pomakla. Sve su to detalji , a takvih je detalja mnogo, za šta? razliku od kakvih 2k kuna za kakav bolji model poput spomenutog Epsona kada uračunam još i kupovinu 3D naočala.
To je računica u kojoj jeftini FullHD ne može izaći kao pobjednik a iskreno to mene jako ljuti. Što su toliko blizu a toliko daleko. Spomnješ crasstalk u 3Du. Što mi vrjedi primjetiti jedan takav efekt dok detaljno analiziram projekciju slike (a ne film) par puta za vrijeme filma dok sa druge strane recimo nemam taj neželjeni efekat ali su osjetno lošje boja, slika, oštrina,kontrast, i slično prisutni. Pa tu mi cijela stvar pada u vodu, za što? za opet onih 2k kuna. Ali to je samo jedan mali i izdvojen primjer povrh onoga što sam spomenuo u prethodnom postu.
Benq modeli iz klase "W", 700, +, 703d, i ST modeli su stvarno zvjerski uređaji ako ih se promatra u odgovarajućem kontekstu. Za 2D sliku oni su gotovo al pari jednom hvaljenom W1070.
Vjerojatno u tim stavovima i mišljenjima ima mnogo različitih iskustava koja iste i oblikuju pa ćeš ti tražiti neke različite kvalitete od mene i slično.
Ja bi samo napomenuo Igoru
Citiraj:
Autor igorkljajic
da slika buda kao i na full hd televizorima
|
Ako si nov u projektorskim vodama - oprez jer bi se mogao opeći uz popriličan trošak, to mi se nekako čini iz ovoga što si napisao jer slika neće biti kao na današnjim telkama. No obzirom da kupuješ vrlo kvalitetnu igračku biti će odlična za ono što jest