Tema: PayPal
View Single Post
Staro 02.04.2013., 12:32   #1800
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Potvrdio sam karticu od Zabe pa trebam vašu pomoć oko jedne "sitnice"...
Imao sam na računu 10 dolara i PayPal je uzeo za provjeru kartice 1,95 dolara, e sad Zaba lijepo sve to prvo preračunava u eure i onda natrag u dolare i ispalo je na kraju da je skinuto 2,05 dolara i bilo bi ok da je na tome ostalo, nego ima još jedna preračunata transakcija od 1,05 dolara koja je isto skinuta sa računa i vezana je uz isti PayPal račun...jel ima neko pojma o čemu je tu riječ ?
Kod ZABA-e kupuj samo eure, jer inače imaš duplu konverziju. Neke banke imaju mogućnost da kupiš valutu koju trebaš na ebay-u/paypal-u i onda se ona skida sa deviznog računa.

ZABA to nema. ZABA koristi samo euro i onda prebacijue u drugu valutu (razlika je 1%).

Znači, ako trebaš kupiti nešto u dolarima imaš dva slučaja:
1. Kupiš dolare preko e-bankinga, ideš na ebay platiti nešto u dolarima. ZABA tvoje dolare konvertira u eure i onda eure ponovno u dolare. Zašto, ne znam, to je do banke. Ali gubiš duplo lovu.

2. Kupiš eure preko ebankinga, ideš na ebay platiti nešto u dolarima. ZABA konvertira u dolare i to je to. Razlika je ~1% kad gledaš koliko je dolara trebao uzeti i koliko je eura uzeo.

Staviš kod paypala da VISA radi konverziju (a ne paypal).