View Single Post
Staro 02.04.2013., 10:33   #61
sodom
Premium
Moj komp

sodom's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@sh0kre

kada sam jučer pročitao tvoji post rekoh suzdržat ću se od odgovora, ionako više lurkam nego što tipkam na ovom forumu no moram sada napisat da si debelo u krivu

ako se pozivaš na neko iskustvo tko ga ima, kolko, kompetenciju i slično kao što prozivaš Imagine-a dovoljno je pogledat što neko piše i na koji način da bi to sam mogao odrediti bez da pitaš "tko si ti uopće?"

Osobno sam bio zainteresiran za taj W1070 još od trenutka kada nije bila ispisana niti prva stranica na AVS forumu o njemu. Tada su svi pisali kako se dai o 6x DLP projektoru, čak i služeno iz Benqu-a do pojave prvih reviewova (kineskih). Raspravljo sam tada na PM i sa dotičnim koji je već tada tvrdio suprotno od svih, i bio je u pravu to je 3x kotač u pitanju.

Sada, montiran mi je na strop već 14 dana i skurio sam 70 sati na njemu, na sreću imam takvu opciju da mogu povremeno nabavit neki hardver bez da ga kupim pa sam vidio dosta toga, uključujući i Panasonic PT-AE 8000 na kojemu sam doduše pogledao dva filma samo, jedan "klasičan" drugi u 3Du. I govorim o AE verziji dakle američkoj.

Kutija u kojoj w1070 dolazi je velika točno toliko da projektor stane u nju, dolati sa vga kabelom i papirom (uputstvima). Daljinski koji je unutra izgleda kao daljinski od najjeftinijih dvb-t tunera. Osjećaj kada kupiš nešto takvo za soma eura po meni bi trebao pratiti neku kvalitetu koja izostaje već odma na početku. Želim se osjećat ponovo kao djete koje otvara kinder jaje, a osječam se kao da je netko smrvio to jaje i dao mi ga u ruku. Neznam jesi kada vidio daljinski od w700,...izgledaju boje od većine daljinskih troduplo skupljih projektora (uz pozadinsko osvjetljenje).

Panasonic je sa druge strane posebna priča, drugi svemir. Dovoljno je samo da pogledaš i usporediš dimenzije i masu ovih uređaja da se zapitaš poneko pitanje. To je jednostavno klasa koja se niti izradom niti onome što pruža u izbornicima i dodatnim mogućnostima ne može usporediti sa w1070. Neću uspoređivati kvalitetu projekcije no u pravu si da je razlika u kontrastu i prikazu boja na Panasonicovoj stani, i to ne mala. Ako ti je to manje-bitna stvar u cijeloj priči onda mi je jasno zašto bi strpao ova dva modela u isti koš.

Ako si ikada promjenio jednu prostoriju u kojoj proiciraš sliku i imao zadane dimenzije (platna ili biločega drugog za popuniti slikom) te ograničen prostor za instalaciju znaš koliko je bitan throw ratio i sama optika. Prije koji mjesec sam dobio luđačku ideju pozabaviti se idejom instalacije 21:9 platna što me brzo ohladilo kada sam počeo uviđat neke stvari. To je u praksi bolno za izvest ako nisi spreman potrošit ogromne sume a ne mislim samo na anamorfne leće, nosače, platno ako govorimo o top klasama (što ja nemam niti si mogu priuštiti). Obzirom da mi je to zadnji (friški) primjer dovoljan je pogled u izbornik ovog panasonica i problem oko te priče j gotov .To su dvije stavke koje možeš naći unutar ovog osvrta: http://www.projectorreviews.com/panasonic/pt-ae8000/

+ Power zoom and focus, and lots of manual lens shift
+ Lens Memory - discussed below - part of that "best" flexibility

Iznimne opcije koje su prema meni same po sebi dovoljan razlog za prelazak iz jedne klase u drugu.

Nemoj to uzimati osobno ali definitivno si profulao cijelu poantu ako te stvari ne vidiš, to me čudi jer dugo čitam tvoje postove o projektorima i znam da si ponosan vlasnik već kojeg, drugog, trećeg po redu
sodom je offline   Reply With Quote