20.02.2002., 14:24
|
|
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Originally posted by RAK
Dakle sistem se digao bez problema i DVD je radio u svim svojim funkcijama bez ikakvog problema, ali vidno usporeno. Pokušao sam utvrditi što je na stvari i došao do zaključka da je radio kao PIO 4.
Nakon više bezuspješnih pokušaja i prekopavanja po biserima svog znanja, odustao sam od postavljanja na DMA.
Zaključak:
Upozorenja vezana uz rad controllera i CD ROM-a odnose se na mogućnost odbijanja poslušnosti CD ROM-a, koji nije namijenjen za rad na ATA 100 (kada se spaja na taj kabel). Ja bi još dodao da je dosadna i poruka koja kaže da je spojen 40 wire, a ne 80 wire kabel. Osim toga, stvarno je grijeh kupiti taj kontroler da bi se na njega spojio CD ROM, koji ne iskorištava prednosti brzine kontrolera. Navodim da je vidno brži od kontrolera koji se nalaze na ploči.
Testirani uređaji:
Promise Ultra 100 TX2, Ultra ATA/100 Controller i DVD Samsung DVD ROM SD 612. Ostatak konfiguracije, po mom skromnom mišljenju, je u ovom trenutku nebitan.
|
Tako ti je to kad kupujes samo najbolje! Kupi ATA 66 kontroler za 100 kuna i radice ko grom
test konf: Promise Ultra66 ATA66 kontroler PCI i Hitachi GD7500 DVD - prepozna ga ko DMA 2 - radi vidno brze nego kao slave na ploci..
Sh.
|
|
|