Pozdrav,
Kako sam imao vremena opet se pozabaviti boxom i nisam se pomirio XBMC-om na Linuxu zbog određenih "blagodati" koje pruža Android odlučio sam malo kemijati po Androidu...
1. Našao sam na kineskim MYGICA stranicama Android soft za model A11 koji je vrlo sličan ATV310b s datumom 28.03.2013.
http://up.stdvr.com/mygica/android/A11/
Fleš je prošao OK, pojavila se MYGICA #$%& boot screen i sistem se digao. Jezik je bio kineski. Odmah sam zamijetio custom launcher i na vrhu drukčiji status bar. Uglavnom sve je drečalo u kineskom stilu. Sva sreća velike su ikone pa sam brzo našao "settings" i promijenio jezik na hrvatski.
2. Krenuo sam testirati ROM - naravno video reprodukcijom! Instalirao sam zadnji MX Player i ES File Manager. Za pohvalu je što pokretanjem MX Playera konačno se automatski miče Statusbar. U Mx Playeru rade sve Zoom opcije, uredno se uklanjaju crne trake. Pokrenuo sam 1080p MKV od 22Gb iz LAN-a s SMB freenas servera i sve radi bez trzanja! Primjetio sam da MX player ima problema s naknadno uključenim internim MKV titlovima, ali generalno je sve OK.
3. Instalirao sam Superuser i Titanium backup i maknuo sve kineske aplikacije. U build. prop Editor sam maknuo korištenje telefona.
4. Otpakirao sam GENIATECH-ov Stock android firmware u jedan folder i prekopirao iz njegovog system/App foldera u uređajev system/app folder slijedeće:
- LatinIME.apk i LatinIME.odex (omogućuje korištenje hrv. tipkovince)
- Launcher2.apk i Launcher2.odex (vraća stock ICS launcher)
- QuickSearchBox.apk i QuickSearchBox.odex (Google quick search box)
- SettingsProvider.apk i SettingsProvider.odex (Dio postavki)
- SystemUI.apk i SystemUI.odex (ICS stock status bar)
- Settings.apk i Settings.odex (Postavke)
Kad sam kopirao Settings.apk i Settings.odex dogodio se fastboot i mislim da mi Settings.apk nije prekopirao. Odex fajl je. Naime, ne bih ovo niti kopirao nego sam primjetio da u Postavkama kad pokušam ući i postavke zvuka Settings.apk se sruši pa sam zato to probao. Rješenje je ostaviti MYGICA-nu Systemsettings aplikaciju u kojoj je moguće podesiti zvuk - npr. između PCM-a i RAW-a. S obzirom da ću koristiti uređaj na TV-u u spavaćoj sobi PCM me sasvim zadovoljava.
5. Koristim uz uređaj Geniatechovu tipkovnicu s Airmouseom, ali ako netko želi koristi daljinac koji dođe uz ATV310b treba iz Genaitechovog ROM-a iz "etc" foldera kopirati "remote.conf" datoteku u "etc" folder u uređaju i prepisati postojeću datoteku. Uz A11 dolazi sličan daljinski upravljač, ali ne odgovaraju kodovi.
6. Nakon svih izmjena ponovno sam pokušao pokrenuti MX Player i sve je radilo savršeno (osim internih titlova)