Citiraj:
Autor vedran031
prosle godine kupljeni kotaci, ove godine lanac i kazeta,xt mi je nekako za prave momke, puno se vozim (mjesecno oko 1000km,70% cesta 30% sume) i vecimo brze voznje.
a sad dal bi mi deore il slx bio bolji izbor neznam vidit cu
ja sam mislio da xt pogon kosta 2000kn al vidim da je u rog jomi 1399
|
Ukratko:
Elem,
Ovako sam ja krenuo: kupio sam MTB bajs, pa sam vidio da mi se to sviđa, onda sam krenuo s njim na posao pa mi bio trom. Onda sam kupio tanje gume 26*1,75), napravio u 1.5 god ravno 13000 km i onda sam skužio da mi MTB nije najbolji izbor za cestovne fure tipa poso-kuća i okolo, bio sam i u Međugorju (Mostaru) biciklom prošle godine: 600 km u 5 dana, 120 km/dan sa bisagama...
E, onda sam odlučio ovo: uzet trekking bicikl za do posla i okolo se vozat cestom, a ostavit MTB samo za šumu i sve van ceste. Trekking je u pravilu jefitniji od MTB, jeftiniji dijelovi, ali ih nema baš puno u ponudi. Ja sam taman naletio na jednog focusa, xl, blue ridge na kojeg sam okačio nosač + bisage tako da nemam na leđima ruksaka i manje se znojim, nema opterećenja...ma poletio sam bukvalno, lakse se suše leđa...
Trekking bicikli su sa 28'' gumama (obručima) i osjetno brže ubrzavaju, furaju...Cijena nakon što sam ga sastavio bila je cca 2500kn, doduše jeste polovni iz 2004. god., aluminijska rama, Focus, a ostale dijelove sam preko drugara uzeo neke polovne, neke nove i nije me puno izašlo sve skupa (deda). Elegancija, eXtra. Gledaj da napred ima vilicu sa što manje hoda tipa 40mm (tolko ja imam i to je super, iako su rijetke), uglavnom se prodaju sa 100mm što nije loše, ali nije potrebno, jer su to uglavnom low-end proizvođači kojima ne radi kako treba lock-out pa bezveze propada i kada ne treba i usporava te ali to nije tolko zamjetno u vožnji. Izbjegavaj krutu vilicu napred zbog kvalitete naših drumova. Gore su eXtra v-brake kočnice koje upariš sa eXtra paknama i to je pjesma (clarks pakne i neki dan sam išo cestom na Sljeme, max brzina na spustu 68.3 km/h i koče eXtra).
P.S. ovo sam ja napravio nakon što sam brdo love bacio na delove za mtb koje sam jeo po cesti (isto sam vozio cca 70%druma, a 30% šume).
Živi bili pa se vozali!
Čestit i blagoslovljen Uskrs, Aleluja

ili kako bi se reklo: ČbU,A

(onima koji slave, a ostalima ugodan odmor i zalet na Sljeme, Psunj, Mosor..., aBd uskoro)