Citiraj:
Autor vision19
Negdje sam pročitao da je to mit, ulje, alkohol i sl i da krpelj u biti 'povrati' u domaćina. Najbolje ga je kao čisto bez ičega uzeti i izvaditi ravno gore. Isto tako, prema tome, nije opasno ni ako glava ostane, ona se ugnoji i izađe bitno da sve ono loše ostane u krpelju. Probam sada naći taj članak pa postati. Koliko mu je vjerovati ne znam niti sam.
EDIT: Evo link, na još par sam našao istu informaciju, a na nekima opet piše ulje i sl da se stavi. Mislim da je bolje bez ičega.
|
Da, to je to, svatko ima neku svoju. Pročitao sam puno "tehnika" pa mi je nekako jednostavno ova sa uljem "ostala"
A ovo da se krpelj zavrti je valjda najveća pogreška, tak će glava najprije ostat unutra. OK, istina, nije ni to prestrašno al opet bolje ga cijelog izvadit.
Citiraj:
Autor elzel
Za vadit krpelja nikakvo ulje, alkohol ni ništa. Bilo bi dobro kod veterinara ili u pet shopu nabaviti one plastične vadilice. Ko pinceta izgleda al ga obujmi pri dnu pod malo većim kutem i onda se elegantno izvadi bez ovih problema kad ga stisneš prstima. Isto tako to treba obaviti brzo jer ako se oko njega kopa i čačka on se još više i jače prime unutra. Znači zum zum i gotovo  .
|
Nisam znao da to ima za kupit.
Thanks.
Citiraj:
Autor vision19
EDIT: Jel ima tko iskustva s njemačkim ovčarima? Koliko ih je teško socijalizirati i priviknuti na kuću dok su još štenci? Koliko je teško raditi s njima obzirom na njihov karakter? Jesu općenito dobri psi (u smislu da budu s obitelji itd) jer mi se jako sviđaju i razmišljam o nabavi jednoga. Ima tko kakve preporuke/savjete?
|
Kontaktiraj člana Fleksa, ima dobrog iskustva sa Njemačkim ovčarima.
Vrlo inteligentni psi.
Ne bi trebao biti problem socijalizirati štence, no jako su privrženi svom vlasniku i obitelji, pa bolje da ne osjete da ih netko ugrožava, jer bi mogli naglo reagirati.
Jako dominantni po prirodi.
Definitivno nije pas za početnika, ali ima ona jedna stara dobra, da se sav trud isplati, kad vidiš u što je pas izrastao.