View Single Post
Staro 28.03.2013., 13:29   #1591
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Vec pola godine sam na Operi. Koristim ju i pod windowsima, ali i pod OSX-om na kojem ipak provodim 90% vremena. Imao sam raznih problema sa njom, posebice u 12.10 verziji koja mi se pod macom crashala, dok je pod winzima radila odlicno.

Sad obrnuta situacija. 12.14 crasha na windowsima, pod osx-om sve leti.

I opcenito je Opera jako spora, sto je vecina ovdje vec napomenula. Barem naspram webkit browserima. No bez nekih stvari vise ne mogu, Opera me razmazila istima. Samo par da ih nabrojim:

* tab stacking
* grupiranje windowsa
* tab vault extenzija
* enable plugins only on demand

To su samo neke osnovne stvari koje jednostavno obozavam u Operi. Posebice silne mogucnosti sa tabovima i dodatnim windowsima (ne mislim na OS ). Jer cesto se nadjem u situaciji da imam i po 40+ tabova otvorenih nakon istrazivanja za projekte na kojima trenutacno radim.

Tokom istrazivanja sve lijepo rasporedjujem, pa poslije procjenim sta cu zadrzati, a sta ne. Nesto od pod bookmarske, a nesto pod tab vault.

Ni jedan drugi browser mi ovakve stvari ne nudi. Ni priblizno barem kao Opera. Iako mi je u neku ruku zao sto prelaze na webkit, u drugu mi je drago radi same brzine browsera.

Jer nije subjektivan dojam ta brzina. Meni osjetno brze rade webkit based broswseri, od Chromea, Safaria pa sve do Maxthona i Irona.
Mileni je offline   Reply With Quote