Čitajući malo što pišete, sve sam razočareniji tim OS-om. Nije da sam bio ljubitelj od početka, ali vidim da u njemu ima ne rupa nego kratera. Iskreno me čudi da jedan veliki MS koji ima iskustva i sa mobilnim i sa desktop OS-ovima, nije u stanju napraviti OS sa normalnim fukncijama (diktafon, FM radio, OTG, multitasking,...) koji su na drugim OS-evima praktički default. Nije da drugi OS-evi nemaju kikseva (iOS ždere bateriju k'o lud, Droidu možeš zaobići lock screen,...), ali ovaj ih ima previše.
Ono što moram priznati je da su mu hardverski zahtjevi za fluidan rad vrlo skromni u odnosu na druge (pogotovo Android kojem nikad dosta jezgri, GHz i rama), ali hebeš to kad je OS za qrac.
Isto tako mislim da se Nokia malo zaletila sa WP7/8. Uvjeren sam da bi se dobro prodavale da imaju Android jer je Nokia ime koje je brand, a mobovi imaju dobar i dopadljiv dizajn.
EDIT: zaboravio sam još jednu odličnu karakteristiku Nokija - šarene su. Iako meni ne znače puno, znam da mnogima znači.
I dalje stojim iza svoje tvrdnje od prije mjesec-dva da se ne isplati kupovati WP8 mob dok ne izađe SP1.