View Single Post
Staro 16.06.2005., 19:45   #1
Ante Balboa
Premium

Datum registracije: Jul 2004
Restartanje, plavi ekran poznat scenario...horror

I dalje imam problem s tim sranjem. Ubija me doslovno i bukvalno.

Kompjuter sam kupio u Ve-milu i deifinitivno mi je to najveci zajeb u zivotu.
Placen ko...sv.Petra kajgana, a ne vrijedi kurca.

Ja ne znam sta nakaze u toj firmi rade, kako cuvaju robu u skladistu i kako im serviseri obavljaju svoj posao, ali svatko ko se razmislja i predomislja gdje da kupi kompjuter neka primi moj savjet i neka nikad nogom ne kroci u onu njihovu zgradum odnosno zgrade u RH.

Ovako.
Komp je 2 puta bio na popravku, jednom je dijagnositirano pregaranja maticne (Epox-8RDA3), zamijenjena je i od onda je kompjuter krenuo naopako i poceli su problemi sa restartanjem (mislim da su krivo poslagane komponente na maticnu jer je stavljena nova isti model).

Sranja sa plavim ekranom su se ponavljala svaki dan ili svaki drugi treci....to je vecini poznato o cemu pricam.

Nakon par mjeseci opet je pregorila maticna, a s njom i HDD (to je njihova dijagnoza) izmjenili su maticnu i HDD i opet ista prica.

Da on moja napomena gore o neznanju servisera drzi vodu i dokazuje i to da oni uopce ne gledaju (i ne znaju sta rade) jer nisu prikocpali obican kabl od CPU fana da on pokazje broj okretaja, pa je pri dizanju sustava pokazivan crveni podatak kako je broj okretaja - 0.

Moje sadasnje stanje je opet isto, odlucio sam da vise necu vise ici u njihov usrani ducan i predavat kompjuter jer je garancija bila na isteku, a kakva je to stoka i djubrad sve je moguce da bi mi izvadili neku od komponenti i uvalili neko polovno istroseno smece koje bi me drzalo nekoliko mjeseci i onda riknulo...

Kasnije bi mi sva prepucavanj bila pirova i jedino sta bi mogao je da ih nabijem svakog posebnom od servisera do one debele stoke sta sjedi za prodajnim mjestima...

Sad sam stavio nove Windowse SP2 i prije njih je sve bilo isto, tako da problem nije softverski i mijenjanje windowsa, reinstalacija - ne koriste i nemaju efekta.

Plavi ekran se pojavljuje u pravilu (a i nasumce kad mu sprdne) kad koristim Whereisit? katalogizator, WinRAR ponekada, Nero kad przi...i kao sto rekoh nekada ka on odluci...jednostavno rusi se svakih 3-4 sata u prosjeku...ili jednostavnije receno, vrlo, vrlo cesto.

Dosta proucavam ovaj problem preko neta i rijesenja mi se cine toliko kompleksna da odmah jos vise popizdim na sve...
Pa mogucnosti rijesenja problema ima milijun!

Otvorio sam komp i malo izmjesao komponente, ocistio prasinu jer godinu dana je mnogo....od kad je zadnji put bio cist.
RAM kekse izmjesao u druge slotove (2x512Mb)...

A prije svega naravno ukopcao CPU fan u pravi slot da proradi pokazivac broja okretaja i da se makne iritantno crveno 0 RPM...

SAd gledam malo po netu i gledam manul od MB-a.
MB ima mali ekrancic gdje pokazuje FF, a u manualu navode da bi taj kod mogao znaciti:

1. Bios chip inserted incorretcly
2. Incorrect BIOS update version
3. Mainboard problem (MB je nova glanc zamijenjena prije mjesec dana)
4. Add-on card inserted incorrectly.

Sta da napravim po ovim pitanjima?
Sta da napravim opcenito?

Molim za pomoc jer zivci su mi pri kraju.
Hvala svima unaprijed.
Ante Balboa je offline   Reply With Quote