Imam ne baš najnoviju konfu (AMD64 x2 socket AM2 6000+ (3GHz) te neka gigabyte ploča (konkretno: Gigabyte GA-M57SLI-S4) i gore win xp. Zadnje vrijeme mi se čini da je disk postao dosta glasan (a i star je cca 4 godine) Pa bi za zamijenio kombinacijom SSD (recimo 128GB) za os i programe + neki običan disk za podatke (možda i 2kom pa raid).
Pošto je to manji ured i imam winxp pro licencirani ostao bi na XP, pa me zanima kako bi se xp ponašali na SSD-u?
Te drugo pitanjce:
Trenutni disk je 160GB podijeljeni na 2 particije, pa mi je ideja da ako uzmem SSD od 128GB da na trenutnom povećam sistemsku particiju na 128GB i napravim image i prebacim na novi disk, da ne moram nanovo instalirati programe.
Kako bi se ponašali licencirani programi koji predpostavljam čitaju serijski broj diska (imam winxp i autocad koji su već 3-4 puta bili nanovo aktivirani zbog otkazivanja/promjene nekih komponenata,a pretpostavljam da je broj aktivacija ograničen)
Te ako nakon svega napravim optimizaciju (poravnanje particija i ostalo) dal nebi to nešto pobrkalo...?
hvala, pozz