@Gorana evo kolega geronimo2 je dao odgovore na tvoja pitanja na što se još može nadodati glede onih postavki u windowsima koje si spomenula...njih možeš a i nemoraš podesiti..u jednom postu je antrax čini mi se spomenuo da današnji ssd-ovi su dovoljno pametni da se brinu o sebi... neka podešenja se mogu napraviti u windowsima ali nisu nužna da bi ssd radio kako bi rekli radio baš ono full punom parom ..radi on i bez tih podešenja odlično..
..E sad još da ti odgovorim za pitanje vezano updatea firmware-a nemoraš raditi update jer je stavljen zadnji firmware..znači to je riješeno..Sad jedino ti ostaje (ako želiš i imaš dovoljno znanja ili imaš nekoga tko je upućen u to) secure erase..Dali to želiš napravit to ovisi o tebi možeš a i nemoraš ali da bi bila sigurna da je instalacija potpuno svježa i da je ssd potpuno čist treba uraditi sljedeće..
Skineš sa ocze-ovog foruma ovaj program za secure erase link
http://ocz.com/consumer/download/firmware skineš srednji fajl (PC BOOTABLE) i onaj pdf fajl guide ..raspakiraš pc bootable.. on kao raspakiran bude u iso fajlu..snimiš ga na cd mozeš sa nerom ili nekim programom za prženjem.. ja za iso fajlove obično koristim ultra iso program..staviš cd u komp napraviš restart udješ u bios
postaviš da ti prvo buta sa cd-a-dvd-a,restart kompa..sacekaš da se odbuta cd i otvori program..napraviš secure erase ssd-a ugasiš komp i napraviš clear cmos...ja obično izvadim bateriju iz ploče na 5 min i vratim ju nazad (ima opcija da samo prebaciš jumper na ploči ali ja više volim ovo sa baterijom) upališ komp udješ u bios podesiš vrijeme i datum staviš win 7 u dvd čitač..restart kompa i kreneš u potpuno svježu instalaciju windoza sa čistim ssd-om..sad dali to želiš napraviti i imaš volje i znanja to je odluka na tebi...ali ako želiš da sve bude čista i svježa instalacija onda napravi..ako nisi sigurna ili neznaš onda nadji nekoga tko je upućen u to ili ostavi kako je dok nedođe prilika da to uradiš...nadam se da sam ti uspio na neki način pojasniti ovo o secure erase ssd-a..sve nejasnoće oko tih stvari možeš malo pregladati na ocze-ovom forumu..
http://www.ocztechnologyforum.com/fo...-%28REBUILD%29
lijep pozdrav tebi i isprika moderatorima ako je poduži post.