Evo nakon kraćeg ili dužeg vremena da se javim da sam složio RPi sa SqueezePlugom. Nije neka pamet, skinuti image s neta. Doduše, trebalo mi je malo da složim ispravni zvuk na 3,5mm out, nešto je krčalo i bilo neupotrebljivo pa je trebalo sa ALSA sound driverima se igrati. Zatim sam trebao shvatiti da za inicijalni scanning medija fajlova na sticku treba pozvati web sučelje preko browsera, ne ide iz komandne linije ili s aplikacije na mobitelu. Kad se to sredilo, sad radi. Koristim Squeeze Media server, nisam isprobavao MPD. Ovaj je bio prvi na popisu pa sam se na njega zakačio. Community oko tog Logitecha je stvarno impresivan, šteta je da su ga EOL-ali.
No što je mana je da to sad izgleda hrpa žica i to nije nešto što bi se moglo nazvati appliance, već hobby projekt. No ne smeta me, kad mi dosadi, probat ću strpati u kutiju neku, možda od rashodovanog DVD playera, gdje odmah dobijem i napajanje. Na TODO listi mi je implementacija LCD-a da se vidi koja stvar svira. To bi moglo biti zeznuto jer moram napisati svoj servis koji će nekako komunicirati sa playerom i na display slati slova, jer naravno player nema to implementirano. Moglo bi se neko i gašenje izvesti, jer sad moram se ustajati i čupati iz napajanja. Isto vrijedi i za paljenje. Moram se ustajati...
Imam i VU metar, ali to sumnjam da ću uspjeti osposobiti jer je onako jeftini kineski i treba još elektronike na njemu da reagira na zvuk kako treba.