View Single Post
Staro 24.03.2013., 12:47   #291
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ako ikako možete nabaviti iz USA, Lenovo Thinkpad T/X serija su najbolje što lova može kupiti
Ima stvarno dobrih dealova, 3g internacionalne garancije, a laptopi su vrhunski, lako nadogradivi i proširivi.
Eto da se nadodam malo s obzirom da mi iz USA dolazi laptop i ako ce nekoga interesirati narudzba istog evo malo mog iskustva oko "papirologije", znam da malo spada u off-topic, ali opet nisam ni sam siguran koja tocno bi tema potpuno pokrila sve.

Znaci narucio sam prije 3 tjedna preko dell outleta (znaci radi se o refurbished laptopu) Dell Precision M6600, ali dolazi s 3 godine jamstva te istim uvjetima kao da ste uzeli novi.

Ono sto je mene najvise mucilo prije kupnje je mogucnost ostvarenja jamstva u RH s obzirom da nema standardno međunarodno jamstvo kao Asus ili recimo Lenovo. Nego uvjeti navode da ako ste van mjesta kupnje preko 6 mjeseci morate jamstvo prebaciti u zemlju u kojoj cete boraviti. U nekim zemljama imate jamstvo samo na djelove, dok špediciju i ruke morate sami platiti. Imam crno na bijelo da u RH jamstvo (nakon prebacivanja s USA na RH) pokriva i ruke i špediciju i djelove (konkretno kod della da bi imali potpuno jamstvo u nekoj drugoj drzavi, neovisno o modelu morate imati barem: 3 year basic hardware and NBD warranty što precision serija ima u startu). Samo da ne važe isti rokovi popravka kao u SAD-u zbog toga što je najbliži lager djelova u UK.

za 1030$ - cca 6150kn na dan plačanja specifikacije su bile sljedece:
Znaci Dell Precision M6600:
i7 2720qm, 2x4gb ddr3 1600, firegl m8900 (6970m), 750gb disk, 17" fhd ekran.

S obzirom da ce mi ga donjeti kolega koji se vraca brodom pocetkom 5. mjeseca, necu imat nikakvih dodatnih troskova. Meni osobno je ovo bio vrhunski deal i dovoljan razlog da prodam stolni.

Sto se tice raznih akcija, 15" Precision sa i7 quadom, fhd ekranom, te firepro grafickom se neko vrijeme mogo nabaviti i za 850$ (govorim o refurbished modelima).

Dell u zadnje vrijeme ima bjesne akcije - stalno uokolo lete kuponi u iznosima 15-25%. A ako putem chat opcije (kao ja recimo) ili telefonski razgovarate s trgovcom mozete dobiti i 30%. Bilo da se radi o Lattitude, Precision ili cak Alienware laptopima.

HP Elitebook serija isto ima jako lijepe popuste na refurbished modele, ali ipak ne toliko drastično kao Dell.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote