View Single Post
Staro 23.03.2013., 23:22   #26
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
G.992.3 annex B
Znači ADSL2.
Nisam sad skontao što s tim ADSL2+,trebam njima reči,zamoliti da me u centrali prebace na ADSL2+?Mislim da to mogu samo sanjati...

Ne znam jel ima veze s tim ali kad je bio tehničar rekao je da sam spojen na staru Siemens nešto,opremu neku ili kutiju i da mi je max download 9,da imam MaxTV onda bi bio prebačen na novo "nešto" na čemu sam sad na starom.
To "nešto" je najvjerojatnije ta kartica odnosno fizički spoj u centrali. E sad imaš hardwer (karticu u centrali i tvoj ruter) i software (konfiguraciju same ADSL linije). E sad tvoj ruter može gutat razne standarde i njemu je tako svejedno ali mu treba reći što i kako. To se konfigurira na centrali i to je taj "softwerski" dio, međutim nisam siguran da li t-com ručno korisnicima konfigurira i da li ima odgovarajuće profile.

U prijevodu ako ADSL2 iskonfiguriraš kao ADSL2+ dobiješ probleme poput pucanja linije, nemogućnosti postizanja maksimalnih brzina, grešaka u up i downu itd. U konačnici korisnik to ne primjeti ako nije zahtijevan.

Koliko vidim iz tvog screenšota imaš grešaka u logu znači korisnička služba i ljepo po redu:

Imam problema sa kvalitetom interneta. Kada pogledam u ruteru imam puno grešaka na DSL liniji (onda ti ona provjeri i ustanovi da je to stvarno tako) pa nastaviš dalje, odziv interneta mi je loš u igrici, internet mi zaštekava kada ništa ne skidam ...

Onda recimo probaj s njihovog servera skidat onaj testni fajl ako ti ga ne skida konstantno - još jedan argument - "brzina skidanja sa interneta mi varira"

Za kraj "zašto sam ja na ADSL2 standardu, da li je to moguće nadograditi na ADSL2+, da li bi to možda rješilo moje probleme" ?

Znaš ono "imam internet ali mi ne radi kako spada, nije mi kvaliteta najbolja" i sad sumljaš ti šta je ali ne moš im doć i reć adje probajte ADSL2+, mislim možeš ali ako kreneš sa "hoću adsl2+ i ne isporučujete mi maksimalnu brzinu" onda obično oni kažu DO 4Mbit/s i onak vi nemate potrebe u što te tehničar vjerojatno i pokušao uvjerit jer ti je i 9 dosta na starom - jedino što oni nisu u stanju to ispravno podesit da ne radi probleme.

Uglavnom lakše ti je postić prebacivanje na novo nego da ti podese ADSL2 ispravno.

Kad ti u ruteru bude čisto ili sa malim brojem grešaka na DSL liniji onda se primi svojih drivera jer ti nemožeš utjecat na DSL liniju i podatke o greškama na istoj.
Forace je offline   Reply With Quote