View Single Post
Staro 18.03.2013., 22:41   #1701
Dragster
Premium

Dragster's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Originalni post:
Citiraj:
Ev ovak možda postoji mogućnost da uspijem kupiti novi pc pa me zanima kako idu cijene hardwarea, budući da ja to uopće ne pratim niti znam što je dobro i povoljno trebao bih nekoga tko se razumije u to.

Znači trebala bi mi konfiguracija koja bi služila za igre i rad, ovo potonje bi mi najviše trebalo da mogu imati nekoliko programa otvorenih i da nema usporavnja, pa bi to uključivalo dosta rama ako se ne varam.

Što se igara tiće, ovaj puta bi išao na Intel i nvidia kombinaciju. Recimo da bi htio s ovom konfiguracijom također da traje jedno 5 godina bez nekih značajnijih ulaganja nakon dvije-tri godine to barem što se igara tiće. I mislio sam uzeti ssd i hdd kombinaciju. Ssd bi bio neki najjeftiniji ako ima od 80 gb što bi mi bio sistemski disk, a hdd bi bio za multimediju i to bi negdje od terabajta ali može i manje.

Sad me zanima do koje cijene bi se mogla takva konfiguracija složiti, odnosno da li je moguće recimo do negdje 5.500 kn ili treba više? Zapravo, ne mora 5.500 biti fiksna cijena, može se to rastezati ako se nađe nešto što je dobar omjer cijene i kvalitete. I da, uzimao bih bez monitora jer mi je trenutačni sasvim ok ali ako se negdje može i ugurati novi monitor bez da gadno probije cijenu možda bi mogla ići i ta opcija.

Overcloack i te stvari me ne zanimaju pa ono.
Pozdrav ljudi, prijatelju treba nova konfiguracija sa određenim uvjetima pa bih vrlo rado čuo vaše mišljenje.

Uvjeti koji bi mogli utjecati na izbor komponenti:

- 1440x900 rezolucija monitora
- SSD + HDD (minimalno 500 GB)
- nema želje za overclockanjem
- bezbrižno i ugodno igranje na višim detaljima kroz 2-3 godine
- budžet 6500 kn max
- poželjan Links ili Futura.it
Dragster je offline   Reply With Quote