Prije tjedan dana mi se pojavio problem sa lagom u Battlefieldu 3,imam normalan ping 25-40,normalni broj FPS-ova,ne padaju ispod 60 ali igra laga užasno.
Par dana sam pokušavao otkriti što je pa sam reinstalirao windowse,igru,probao samo sa svježim winsima,driverima i igrom i opet bude isto.
Onda sam uz pomoč programa
WinMTR otkrio da nekako gubim pakete:

Ovo je slika kolege sa TS-a,na Iskonu je ali nema nikakve veze,vidi se razlika

Ovo je Event Log routera

Najviše ima " Time Exceeded Code: Time to Live exceeded in Transit" i " IDS fragment parser : fragment out-of-order"
Ovo su podaci iz routera
Ovih CRC errora je jednom bilo 84 000 nakon sat-dva igranja
Da skratim priču o tome što sam sve provjerio u tjedan dana,windowsi reinstalirani 2 puta,guglanje x sati,mjenjanje kablova,čiščenje kontakta,resetiranja routera i još 100 stvari,prvi tehničar mi je zamjenio router Thomson 780 za Thomson TG782i ,drugi tehničar je bio danas,provjerio sve spojeve,uključujuči onaj glavni na tavanu i svi rezultati na onom njihovom uređaju su idealni.
Pitao sam ga da me prebaci u centrali na neki drugi "port" ili što več,kaže da ne smije jer su mu rezultati ok,da još nije imao ovakav slučaj sa gubitkom paketa.Kaže da vidi u tom mom programu da imam gubitak paketa ali nažalost taj program oni ne mogu uzeti kao mjerodavan.
Ne znam više što da radim,ako ih nazovem i dođu opet če s onim uređajem mjeriti i sve če biti "idealno".
Trebam savjet kako im objasniti da nekako s nečim izmjere gubitak paketa a ne samo up/down,Line Attenuation i te stvari koje vidim i ja u sučelju od routera.
EDIT:Probao sam se i laptopom spojiti,isto gubi pakete,malo manje ali opet gubi,tako da nije mrežna na kompu kriva.
Nemam MaxTV,isprobano je bez spajanja žice od telefona,uvijek je isto.