Citiraj:
Autor karlanal
ovako, ako imam izbor između dva uređaja sličnih hw karakteristika koji odišu kvalitetom izrade i materijala bio bi sam sebi glup kad bi kupio plastičnjaču
|
Materijal ≠ Kvaliteta izrade
Da, teoretski da imaš 2 identična mobitela, jedan plastičan drugi aluminijski/keramički i da koštaju isto onda bi vjerojatno većina uzela ovaj metalni.
No to naravno nije slučaj.
One, XZ i S4 se razlikuju u dosta stvari, bitnijih nego korišteni materijali u izradi.
Citiraj:
Autor karlanal
da se razumimo, hardwerski gledano je s4 odličan komad ali materijali i izrada, totalni fail i kao takav samo izraziti samsung fanboy može kupit s4
jer jednostavno postoje dvije puno bolje alternative
|
Koje su alternative bolje i po čemu?
Sve alternative imaju slabiju bateriju i vjerojatno lošiji ekran (XZ pogotovo), teži su i veći, ne mogu se koristiti u rukavicama, imaju lošiji software/manje mogućnosti, updateovi će im vrlo vjerojatno dolaziti sporije, ako ih oštetiš puno su skuplji za popraviti itd...
Jedino po čemu su "bolje" je subjektivni osjećaj u ruci i dizajn koji je opet subjektivan skroz.
Boli mene neka stvar za Samsung, ali kad se svi hvataju za dizajn koji im se
osobno ne sviđa i materijale (koji funkcionalno i konstrukcijski nisu ništa lošiji od drugih) to je smješno jer cijelo kukanje počiva na sasvim subjektivnim preferencijama.
To je isto kao da kupuješ monitor ili tipkovnicu i onda ih gledaš po tome od čega su napravljeni a ne kako rade i kakvu sliku imaju.
Ja bi odma reka da je S4 lošiji od konkurencije kad bi konkurencija imala tako zaokružen proizvod u još luksuznijem kućištu.