View Single Post
Staro 16.03.2013., 13:17   #13
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Spominjanje razlike između "optičke povezanosti" te "klasičnog 5.1 / kad integrirana zvučna odrađuje posao" mi je ostavilo dojam da se radi o reprodukciji s računala na 2 različita načina. Putem spidifa te 7.1 multichanell ulaza tj. analognog izlaza iz zvučne kad je spomenuto da "zvučna odrađuje posao".

Ali sad kad je medo istaknuo koaksijalnu vezu / boldao neke dijelove i ovom pristupio s druge strane , nisam baš siguran da sam shvatio problem ...

Ako se radi o razlici između reprodukcije preko dvd / BR playera (spojenog optikom) te računala spojenog coaxom , razlike nebi trebalo biti , jer resiver dobija isti signal.

E sad , spominjanje klasičnog 5.1 / kad zvučna odrađuje posao i te ideje koaksijalne veze me ostavlja malo zbunjenim.

Bez obzira što resiver ne dobija signal putem optike...iako dobija signal putem koaksa spojenog putem činčeva to ipak nije analogna veza i tu i dalje resiver odrađuje posao a ne zvučna / ne radi se o 'klasičnom 5.1'

btw, ako je ovo ipak bilo spidif vs. mc input sve spomenuto stoji.
Nakon što sam sad preletjeo po manualu , taj ulaz je izveden u malo drugačijem obliku (str 14 / sl 9 ) i kao što sam predhodno pretpostavio , ne spominje se mogučnost odabira reza sat/sub a ni saund postavke nisu globalnog tipa (str 32) tj. izvedena kalibracija ne vrijedi za MC ulaz.
To dvoje / razlika kod te dvije stvari u odnostu na dig. vezu je i više nego dovoljna da ostavi drugačiji dojam zvuka. Naravno , ukoliko se zaista koristi MC ulaz / ukoliko se zvučnoj da da odradi posao.