View Single Post
Staro 15.03.2013., 16:16   #11
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor sh0kre Pregled postova
Dali mi se isplati kupovati nekakvu zvučnu karticu, s obzirom da nisam zadovoljan kakav zvuk daje Onkyo integra ds989 optički povezan uz spdif u playeru... surround je odličan ali je razgovor u filmovima tih, bass nedovoljno izražen, u receiveru mogu poglasnit centralni zvučnik i woofer al nije to to. Situacija je obrnuta kad stavim klasični 5.1 tj. kad integrirana zvučna odrađuje posao, ali je surround loš i nije tolko čist zvuk... Ideja je bila kupiti neku dobru zvučnu i povezat ju koaksijalnim na Onkyo. Kako vam se to čini ili možda postoji neka druga, bolja opcija?
Razlika između reprodukcije preko spidifa te multi chanel ulaza se može pripisati isključivo dvijema stvarima.
Prva je razlika u upotrebljenim DACovima u resiveru te u zvučnoj kartici a druga stvar je - postavke u samom resiveru.

Problem koji ti imaš mi se čini kao kombinacija obe stvari.

Resiver kojeg koristiš je uređaj višeg ranga pa zasigurno ima kvalitetnije izvedenu DAC sekciju od nekakve kompjuterske zvučne čim zvuči čišče u usporedbi s zvučnom. Nažalost , radi se o poprilično starom komadu elektronike a resiveri se polako razvijaju i na nekakvoj višoj klasi se može nači hrpetina opcija za sound menađment. Na resiverima iz toga vremena iz kojeg je tvoj uređaj je bilo dobro ako si mogao birati obični rez između spikera i suba jer je nerjetko bilo fiksirano na 80Hz po THX spec.

Tvoji komentari poput nedostatka kino grmljavine te neizraženosti basa me vode do ... koji rez koristiš te jel uopče imaš mogučnost da ga biraš s obzirom na starost uređaja?

Na zvučnoj to zasigurno imaš a kako saund postavke i dsp modovi obično ne šljakaju s multi chanel ulazima, tim načinom dobijaš praktički ono što imaš namjeršteno u drajverima od zvučne a ovako napamet mi izgleda da se ne radi o istim postavkama kao u resiveru kad dobija signal putem spidifa.

Uglavnom definicija problema za početak traži malo čeprkanja po manualu...