Neki dan naletija na
Twin Peaks (1990–1991) pa se sitija da ja i ta serija imamo neriješene dugove iz prošlosti.
Naime ka dite san to gleda i ima traume od toga, em nisan ništa shvaća, em bi se usra u gaće od straja

Sad kad san pogleda se više nisan boja, ali dosta je toga ostalo neshvaćeno, odnosno "u zraku". Osobno nisan fan takvih krajeva, šta ja znam, mogu prožvakan kraj Sopranosa, ali ne volin ove mistične radnje za koje google ima indeksirano po 1000 stranica sa "Twin Peaks explanation" šemama. Ne kažem da to ne valja, samo da to ne volin, kad vidin "Mystery" među tagovima serije očekujem nekakvu miseteriju ala u danskom Forbrydelsen ili američkom The Killing (jer obe imaju sličnu radnju, ubojstvo djevojke), a ne da ću morat guglat objašnjenja i teorije

Doduše nisan ni gugla, iman svoje "objašnjenje" viđenog i to mi je ok...
Van toga, prva sezona je vrhunska, druga sezona je ajme majko... 10 novih likova od kojih nijedan nije donio nikakvu kvalitetu, masu glupih dijaloga, scena, ma i kompletnih epizoda, jebena sapunica, da nije snimljena druga uopće, preporučija bi seriju svima, premda je u 2013 "teško" gledat nešto iz '90 (vjerojatno prva serija koju san na PCu ikad gledao u 4:3

), ali druga sezona po meni jako kvari ukupni dojam, od tih 22 epizode sam skoro u njih 20 zaspao, zadnja je priča za sebe, ali ovo prije je ajme majko... Sve u svemu gledljivo, koga zanima priča, te vjerovatno vrlo zanimljivo ljubiteljima luđaka David Lynch, al njima ne treba reklamirat seriju, oni su ionako već pogledali, više puta