View Single Post
Staro 14.11.2002., 00:21   #11
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Re: P4 2,4 ili AMD 2400+ koja DDR 400 memorija

Citiraj:
Originally posted by SUPER-ZG
Postovani,
molio bi Vas za jednu pomoc.Za nekih 10-tak dana prodajem staro racunalo i kupujem novo stoga citam svu litetarutu do koje mogu doci kako bi izabrao dobre komponente s novcima kojima raspolazem.
Izabrao sam maticnu MSI KT4 Ultra koja podrzava DDR 400 no prijatelj koji slaze racunala kaze da postoje veliki problemi sa tom memorijom radi se o SAMSUNG PC-3200.Uz to je ovaj tjedan memorija znatno poskupila pa ne bi zelio napraviti pogresku.Na vasim stranicama sam procitao da hvalite memoriju INFINEON no ne mogu naci PC-3200 nigdje vec samo onu slabiju u Info-gami.Ako imate neka iskustva bio bi Vam zahvalan na pomoci.Gdje i koju memoriju na kraju kupiti???
U jos jedno pitanje! Kako sam strojar uglavnom vrtim 3D aplikacije i igram se kada stignem sto takodjer neobicno volim.Molim Vas objektivno da li da uzmem P4 2,4 MHz ili AMD XP 2400+ ?

Unaprijed hvala
Sinisa
Mislim da ću prvi dio reći u ime svih. Riječ tipa "Vi", "Poštovani" i sl. nisu neophodne na ovom forumu jer nismo na balu.

Ja bi krenuo u sastavljanje konfiguracije od kraja. Obzirom da trebaš komp za strojarstvo, više ćeš se zabravljati CAD programima. Tu bi svakako preporučio ATI grafičku. Bolja je malo u 2D, a 3D joj itekako nije stran.

Kako ne misliš overclocirati memorija bi mogla biti bilo koja normalna. Tu je preporuka da ne kupuješ kod Info-gamadi. Corsair, ako se može sa lovom, ali i Twinmos nije loša. Trebati će ga jedno 512 Mb DDR 2700.

Procesor je uvjek škakljiva tema. Recimo da bi svaki iznad 2 Gb imao dosta rezerve za ispunjavanje zadaće. Intel P IV na 2,533 je top. Ostalo je preskupo. Od AMD-a sve iznad XP 2000+.

Matična ploča bi svakako trebala biti najvažnija. Za ploču za AMD se odluči za onu sa AMD chipsetom. Mislim da će ti ostali u tom slučaju znati reći nešto pametno. P IV ploča MBO ABIT, s. 478, BE7-RAID, i845PE, 5.1 zvuk, BUS 533 MHz, LAN, USB 2.0, DDR333, RAID, ATX 2. Ima verzija i bez raida.

Monitor, tipkovnica i miš su stavke na kojima se u tvom poslu ne smije štediti.

Složih ti gotovo cijeli stroj. Igraj se i ti malo.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote