View Single Post
Staro 15.03.2013., 12:19   #1266
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Šole Pregled postova
Zašto ismijavati kolegu prije nego se informiraš

Edit: evo i kolega Alfa_R je to potvrdio http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=754

Nitko ne ismijava nikoga, stvar je tumacenja.

Lijepo ti piše u dopisu, na kraju: "mišljenja smo da je trgovac duzan...."

U prijevodu, ovisno o instituciji, ajmo reci ovisno od inspektora kada prijaviš u DI, njihovo tumačenje zakona je bitno. Da nije tako, ne bi se dešavale stvari da se naplacuju povratne poštarine za reklamacije.

Citiraj:
Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu.
Ne branim nikoga, ja sam na strani kupca, ali zašto trgovac ne može tumaciti da kupac može podici reklamaciju u trgovini, nakon što je osigurao prijevoz do servisa i nazad do dučana.

• Primjerom, prijavio sam vemil u DI, jer su mi dali HD4550 u zamjenu za 2600 XT, nemam pojma više, ulg 64bitnu karticu u zamjenu za 128 bitnu reklamiranu. Inspektor koji je bio zaduzen za moje podrucje mi je objasno da imam prava na povrat love ako ne mogu dati isti ili meni zadovoljavajuc proizvod. Ok, sve se dobro završilo, na kraju sam bio zadovoljan, i vemil je promjenio pricu.

• Primjer 2. Kolegi crkne 8800GTX ultra, u zamjenu nude 260GTX, kolega ne zeli jer zeli lovu ili potrošiti iznos u trgovini. Tuži u DI, dobiva inspektoricu koja kaze potpuno desetu stvar, tj da nema veze cijena na racunu jer nema povrata love za neispravnu stvar. Tako je izašla u susret ducanu, i kolega je uzeo GTX260, bez obzira sto je bila lošijih karakteristika i 3x jeftinija. Zašto? - jer je dodjeljeni inspektor tako protumacio zakon.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 15.03.2013. u 12:30.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote