View Single Post
Staro 14.03.2013., 13:27   #270
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Analord Pregled postova
Nakon što sam u svojem računalu posjedovao 3 serije AMD kartica (5870, 6950, 7950), odlučio sam se na kupnju GTX 670 i to Asus DCUII, jer su svi rekli da je najbolja...

I stvarno kartica je totalno nečujna, radi odlično, sve igre lete, zadovoljan sam, ali.....

Istu sam platio dobrih 800 kn više nego prijašnju Sapphire 7950, a na promjenu sam se odlučio jer sam konstantno imao artifakte u različitim igrama te microstuttering, za koji sam obaviješten da i drugi korisnici imaju, naravno zbog amd drivera (da sad dulje ne ulazim u polemiku ovog, internet je pun članaka o tome da 7XX0 serija ima problem pa svako malo štucne).

Prošle godine kad je GTX670 izašao na tržište, svi su ga hvalili, performanse su u rangu 7970 itd.... No danas malo čitam forume i testove i ispada da je GTX670 u rangu ili čak i sporiji od 7950.

Kako je to moguće? Zar samo zbog novih drivera sva ta prednost pada u vodu? A i dalje košta osjetno više, jer cjenovno 7950 parira sa 660 Ti. Gdje je nestala sva ta premoć?
Jos uvijek su u rangu 7970 ali vi zaboravljate da je AMD izbacio Boost i GHZ modele koji se koriste po novijim recenzijama. AMD se u zadnje vrijeme bolje slizao sa izdavacima igri i vise igri ima njihov logo nego sto je to bilo ranije i u tom grmu isto lezi zeko. Mada Nvidia reagira dosta brzo pa nakon svake igre bude nova beta vec prije nego sto izade, osim izuzetaka.

Realno su 670 i 680 jeftinije za proizvodnju od 79x0 i istina je da nas je Nvidia izvozala na nekin nacin.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 14.03.2013. u 13:33.
MAGARAC je offline   Reply With Quote