View Single Post
Staro 14.03.2013., 11:49   #269
Silvestrus
Registered User

Silvestrus's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor Analord Pregled postova
Nakon što sam u svojem računalu posjedovao 3 serije AMD kartica (5870, 6950, 7950), odlučio sam se na kupnju GTX 670 i to Asus DCUII, jer su svi rekli da je najbolja...

I stvarno kartica je totalno nečujna, radi odlično, sve igre lete, zadovoljan sam, ali.....

Istu sam platio dobrih 800 kn više nego prijašnju Sapphire 7950, a na promjenu sam se odlučio jer sam konstantno imao artifakte u različitim igrama te microstuttering, za koji sam obaviješten da i drugi korisnici imaju, naravno zbog amd drivera (da sad dulje ne ulazim u polemiku ovog, internet je pun članaka o tome da 7XX0 serija ima problem pa svako malo štucne).

Prošle godine kad je GTX670 izašao na tržište, svi su ga hvalili, performanse su u rangu 7970 itd.... No danas malo čitam forume i testove i ispada da je GTX670 u rangu ili čak i sporiji od 7950.

Kako je to moguće? Zar samo zbog novih drivera sva ta prednost pada u vodu? A i dalje košta osjetno više, jer cjenovno 7950 parira sa 660 Ti. Gdje je nestala sva ta premoć?
AMD 79xx arhitektura je moćnija od 67x/68x Nvidie i u početku je bila ograničena lošijim driverima. Nakon što su ispeglali drivere, stvari su došle na svoje mjesto što se performansi tiče. Ja imam GTX680 i malo sam razočaran što se Nvidie tiče jer je reklamirala GK104 chip kao high end proizvod a zapravo je to trebao biti GK110 od samog početka. Ipak sam prije GTX680 imao dvije 7970, tako da mogu ipak reći da su Nvidia driveri puno zreliji i imam bitno manje problema nego što sam imao sa AMD rješenjima, tako da im opraštam mali zaostatak u performansama.
Silvestrus je offline   Reply With Quote