View Single Post
Staro 13.03.2013., 16:16   #1179
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
@D1viry.. u pravu si, oba auta koja sam naveo su daleko od jeftinog i vecina si ni jeftiniji ne moze priustiti, ali to nije ni poanta, radi se o tome da imaju skoro pa u dlaku jednako mjesta, namjena je ista i razlikuje ih najvise cijena kod iste motorizacije i opreme. Gust u voznji spada u kategoriju komfora, zadovoljstva, veselja, necega sto nije univerzalno i ne moze biti mjereno novcem.

Takoder kuca/stan je bilo navedeno kao zajedno, netko zeli kucu/stan sa 17 soba, iako bi mu recimo 3 bilo dovoljno za najnormalniji zivot bez odricanja, ostalo je luksuz, komfor, zadovoljstvo, itd.

Hrana isto, moras jest, no postoji minimalno koliko moras ulozit da bi prezivio, a to nece biti narocito fino, no biti ce bitno jeftinije.

A ovdje pricamo o brojkama, tj vecini racunala, koliko ljudi kompajlira goleme projekte, renderira nesto ili sta ti ja znam. Vecina koristi racunalo za internet potrebe, uredske alate, gledanje filmova, slusanje muzike i igranje igara. Nista od toga ne zahtjeva ssd, jer su gubici minimalni. Dapace, cak i mi koji to radimo, jel to radimo na svim racunalima koja posjedujemo a da imaju iznimno brze diskove? Kazem, ja imam ssd-e u sva 3 racunala koja koristim na redovnoj bazi, od sva 3, samo jedno radi stvari za zaradit kruh, ostala tek povremeno neku sitnicu, meni su ti diskovi cisti komfor.

Netko ce se sad dotaknit zahtjevnih igara, cak i igre sa enormnim teksturama poput rage-a na danasnjim brzim diskovima koji dosezu sekvencijalnih i 200MBps rade bez pardona, a i dalje su jeftiniji od ssd-a na koji bi takva igra uz windowse uopce stala. A sami load nivoa, tih par s duze ili krace, u CoD* igra ucitava nivo 30s i onda se igra sat vremena, usteda sa ssd-om od recimo cak 20s po meni i nije bas nesto znacajno

Ja biram trosit visak svojih novaca na tehnicke igracke i hranu, 2 extra sobe za zivot mi ne trebaju, kao ni preskupa odjeca, ali razumijem nekoga tko ima potpuno drugaciji izbor i 6g staro c2d racunalo ne planira nadogradivat ssdom i ne vidi razum u tome samo da bi mu se internet explorer otvorio 2s brze dok ide pogledat sta novoga ima na fejsbuku.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder