Citiraj:
Autor antrax
tocno tak
ono, dobije se samo komfor, ali realno gledajuci, generalno nista vise ili manje nece biti napravljeno. Isto kao jeftini i skupi auto.
|
Ne bih se baš složio, no ne ću razglabati jer bi previše otišlo u OT (kao da do sda nije).
Citiraj:
Autor antrax
Netko kupi bmw5, netko ford mondeo, mjesta imaju jednako sto za putnike, sto za prtljagu, odvezu od tocke a do tocke b bez pitanja i jedan i drugi, samo bmw kosta duplo novaca.
|
Ford Mondeo nije jeftin auto. Lada je jeftin auto.
Citiraj:
Autor antrax
Ista stvar je sa stanom/kucom, hlacama, biciklom, "organskom" hranom, izborom restorana i svim drugim stvarima na koje bespotrebno trosimo vise novaca od onoga sto je nuzno.
|
Za hlače se slažem, ali za ostalo ne. Živio sam i u stanu i u kući. Trenutno sam u kući i nema šanse nazad u stan. Ako bude sreće, nikad više ne ću morat živjet u stanu.
Što se tiče restorana, to je samo po sebi bespotrebno trošenje, ako ćemo u krajnost. Bitna stvar je da se isplati i da je nužno dati više novaca za bolji restoran, jer je bolja (kvalitetnija/čišća/friškija) hrana. Naravno, ima i bolesno skupih restorana gdje se plaća ime, ali ne možeš uspoređivati normalan restoran sa nekom prčvarnicom gdje ne znaju značenje pojma "čisto".
Sada malo on topic

.
Ja ne igram puno igre (2 u zadnjih 15 mjeseci) i kad igram, ne igram puno (sat/dva tjedno). Za igre mi apsolutno nije bitan ssd, ali mi je bitan za aplikacije koje koristim. Zato mi se sistem i sastoji od sistemskog ssd-a, radnog raida i storage blacka. Ništa nije glasno jer je kanta zvučno izolirana.
Moj posao firma/kuća traži veliku brzinu diskova i meni se isplati sve to imati. Iako ne direktno (ne zarađujem doma), ali dobijem na vremenu. Meni je vrijeme novac, a nekome nije. JAko mi je bitno, hoće li se nešto obrađivati pola sata ili 5 sati. Nemojte me krivo shvatiti, nije mi problem raditi nešto drugo za to vrijeme, ali kad imam 5/6 poslova za obaviti, onda vrijeme postaje dragocjeno. Ne moram ni spominjat da mi je komp neupotrebljiv dok renderira scene ili dok kompresira video

.
Ipak moram i ja priznati da sam postao razmažen malo, vezano uz brzinu reakcije. Boot time mi nije bitan jer ne gasim komp, ali jedino za igre mi ne treba ekstra brz disk.
Svatko ima svoje ZA i PROTIV, ali neke stvari su nekima jednostavno potrebne.
edit:
Citiraj:
Autor antrax
Takoder moj renolcek obavi jednak posao kao kolegin visestruko skuplji volvo za prevest sebe ili neke stvari
|
Ja sam imao 13 godina Renault 4 i služio me super, ali ne obavlja isti posao kao Clio, kojeg sada imam (koji mi je sada dovoljan), a da ne spominjem šogorov stari passat karavan (koji sam koristio za transport ozvuke i instrumenata). Kad moraš ići 5 puta od točke A do točke B, jer ti ne stane sve u auto, onda to postaje i skupo (više benzina potrošiš).
Nemoj pričat gluposti. Auto je auto samo u nekim slučajevima. Naravno da ti ne treba Ferrari, ako imaš Mondeo, ali ti treba Mondeo, ako imaš yuga. Osim ako ti uopće ne treba auto pa baljezgaš na prazno

. Btw, taj renolček potroši duplo benzina u odnosu na šogorov passat pa i tu nestane razlika brzo.