Nikky pomagaj
Dobio sam besplatno TP-Link TL-WR740N v4.23, ali pošto on nema nikakve modove koji meni trebaju pa sam izguglao da trebam uraditi firmware update. To sam i uradio jako pažljivo, našao odgovarajuću verziju za ovaj router itd., i nakon updatea pisalo mi je da je update uspješan i da kliknem refresh na browseru da me prebaci na početnu stranicu routera da tako kažem. Kliknem na refresh i izbaci mi The connection has timed out. Pokušam ponovno standardnim procesom, utipkam 192.168.1.1, ali ništa..isto tako ni s 192.168.0.1 uvijek izbaciva The connection has timed out, znači nemam pristupa. Pokušao sam na drugom browseru,ali ništa. Uradio sam ovaj reset routera, zabio mu iglicu 10tak sekundi,ali nista. Svi kablovi su ispravni jer je router radio prije updatea.
Probat ću ga još kod prijatelja na drugom računalu pa da vidim radi li. Firmware update je uradjen kako treba jer sam pazio na svaki detalj i nakon updatea je pisalo updated successfully.
Sta predlažeš?
Evo izvadak iz jednog tutoriala za update firmwarea..
Wait for the router to finish updating and reboot. Log into the new firmware for your router.
The IP address may have changed. Again, the default user name and password are typically "admin," but check the documentation for your firmware to be sure.
Moguće da je to samo ne uspijevam naći IP. Preko dd wrt sam radio, v4.23