View Single Post
Staro 12.03.2013., 12:40   #1408
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Thoroughbredova statistička "analiza" je pogrešna. Tj. ljudi vide ono što žele vidjeti.
@Visok ti je eff. rating bio zato što su ti igre sa artiljerijom duže, i/ili si kampirao, pa stigneš napravit više dmg-a. (vidi se po survival ratingu) A i imaš i više capture pointsa što je također relativno velik bonus na eff. rating. (zato ga mnogi ne priznaju)
Tako se, inače, boosta eff. i dmg. Uzmeš mrcinu od topa i namjerno se sakrivaš i čuvaš dok ne napraviš 2000 dmga. A ako uloviš još i malo capture pointsa rast će ti sve statistike osim win ratinga, a eff. će ti eksplodirat. Zašto win rate ne raste? - Zato što ti je tvoja guzica vrijednija od tima i timske igre.
Ako si baš forsirao S-51 onda ti je i prosječnih 1500 dmga malo. Taj arti može uredno ići preko 3.000, a ni to nije nikakva garancija. Artiljerija je ključ pobjede na svim otvorenim mapama i svaki put kad pobjedim s arti, a da nisam bio prvi po dmgu i expu, znam da je to samo sreća i da me tim izvukao.

Da skratim. Nemoj se brinuti, nije ti loša statistika. Pogotovo ako uzmeš u obzir da si tek nabavio artiljeriju. Treba nekad i po par stotina igara dok ne naučiš birati metu, tj. da onaj tenk koji je lakši za pogodit nije uvijek najbolji izbor. A postoji i faktor sreće, jbga. Ako ti dvije granate promašiš, a na drugoj strani neprijetljska S-51 one-shota tvoja dva top tenka, onda ti je poraz skoro siguran.
Ne kakaj

S s51 sam odigrao možda 7 borbi,ako i toliko...

Kako ti mislis napravit vise od 1500 štete ako te vlastiti tim ne zaštiti i pusti njihove skaute da te spotaju i pobiju? Kako vi mislite kompenzirati idiote koji odu svi u jednu stranu i potpuno ostave prazno 70% mape? Pričao sam o tome više puta s ekipom iz klana koji ima po 30k borbi,svi se slažu u jednom - random,lutrija,obavezno i dobar platoon s 3 igrača i tu već možeš kompenzirat nedostatak inteligencije suigrača pa i pobjedu uzet...

Eto,zadnjih 50 borbi eff mi je 1901 a win7 1708,većinom sam igrao s KV5 i su 22 44 jer grindam lovu...u tih 50 je 7-8 s S51,koji mi sigurno nije podigao ni eff. ni WN7.

Btw capture points više ne diže eff,jako malo,a WN7 uopće...

Capture points govori da nisam nikakav kamper već idem u rush,napravim hrpu damage-a i probijem se do njihove baze,u tom trenutku sjednem u cap jer većinom prijeti cap na našoj strani,pogađaš zašto...zbog sjajnih suigrača,drugi razlog,nemaš koga više uništit.

Ono o čemu pričam je sažeto u ovom replayu,dakle borim se s 5-6 njihovih tenkova,odvraćam pozornost samo na sebe i umjesto da to moj tim iskoristi i izrešeta s strane,glatko izgubimo...i što se dogodi? Pola tima mi fali i dođu mi s leđa i riješe me u sekundi,neznam kakav igrač moraš biti da ovo pretvoriš u pobjedu.

Dobro je da ne gledamo na stvari jednako jer to nebi bilo dobro za konstruktivnu raspravu,ali pitam se jel mi igramo istu igru?

Citiraj:
Autor Vragoder Pregled postova
Niti su svemirci, niti su svemogući, jer da jesu, imali bi WR blizu 100.

Ono što je ovdje bitno, ono što tvrdim od početka je: usprkos tome što su (baš kao i svi ostali) podložni milionu vanjskih faktora, najbolji igrači gube manje od svih nas ostalih, jer donose prevagu u korist svog tima u većem broju partija nego većina ostalih igrača.

I kao posljedicu toga imaju nadprosječan WR. Ne blizu 100, nego preko 60tak posto.
Ma to je apsolutno istina,upravo zbog toga ja i očekujem svoj WR na kakvih 54% s 10 000 borbi,ali to ide jako,jako sporo,jer se mora poklopit i solidan tim koji neće razj... sve dobro što si ti napravio.

Ne može 1 dobar igrač toliko dobrog napravit,koliko 7-8 njubara može napraviti lošeg za svoj tim...