Još jedna stvar koju sam otkrio - kvaliteta signala na openwrt i dd-wrt je dosta različita.
Primjerice, na DD-WRT mi je kvaliteta signala jako loša, varira od 28 do 40% dok kod open wrt-a je od 55 do 67%. Noise je isto dosta velik. Zbog tako loše kvalitete vjerujem da imam problema sa netom i čestim timeoutevima pa bih koristio open wrt. Koliko sam shvatio moram skinuti nešto da bi openwrt mogao pružiti repeater funkcionalnost ili?
EDIT:
Gornji signal je za glavni router na koji se spajam dok je drugi signal mog kompa koji je 2 metra udaljen sa jednom preprekom. Oba routera i moja wifi kartica imaju
ez12 pojačivač signala.
Na stock firmwareu je signal prema main routeru bio 55-65% a prema kompu 75-80%. DD-WRT očito jako "guši" signal. Tx power je 18db, postavljanjem na veću vrijednost nema razlike jer pod status i dalje piše da je 18dBi.
Isto tako sam web GUI zatilta i ponekad trebam čekati da mi refresha stranicu. Zapravo, dok mi se dogodi timeout i sam ddwrt router ne reagira.
Situacija nakon 1h i 40min:
Code:
Received (RX) - 119450 OK, 16 errors
Transmitted (TX) - 78266 OK, no error
Ukratko - signal je na stock i openwrt ok, na ddwrt je dosta slabiji i zato imam problema sa timeoutom i droppovima.