View Single Post
Staro 11.03.2013., 11:29   #138
Pap4300Jelly
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2013
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
Haj svima,

trenutno radim na portanju svašta nečega na Prestigio Multiphone 4300 & 4040
Trenutno samo za 4040 jer imam samo taj uređaj, ali bi stvari trebale biti poprilično kompatibilne sa 4300.

Da bih mogao normalno nastaviti s razvojem i testiranjem, trebao mi je neki recovery koji ne provjerava potpise na update-ovima, jer mi defaultni recovery ne da instalirati ni potisane google appse, a kamoli išta nepotpisano.

Eh sad, pošto nisam nigdje našao nijedan recovery buildan za ove telefone, morao sam portati ClockworkMod Recovery 6.0.1.2 . To je ujedno i prvi rezultat igranja s ovim mobitelom koji može koristiti netko osim mene, pa evo da podijelim.
Još ga nisam detaljno testirao jer je tek proradio kako treba a ujutro moram biti na poslu u 6

Trenutno imam root, recovery i najfriškije ICS google appse (uzete od Cyanogen ekipe), pravu Google Play aplikaciju i Google Play Services Framework, umjesto modificiranih verzija koje blokiraju standardni upgrade appsa dok Prestigio ne izda svoje službene update-ove.

Sad napokon mogu na ozbiljnije stvari (npr. problemi sa switchanjem cpu governora koji povećavaju potrošnju baterije, kompajliranje zrama-a, portanje vanilla JB-a ili cyanogenovog JB-a, itd.).

Da bi si flashali ClockworkMod Recovery, dovoljno je pomoću SP Flash Tool-a nabaciti recovery.img . Ako ne znate kako to ide, čitajte dalje - ima lakši način.

Lakši način - Postoji neka aplikacija "mu7577.apk" i navodno ona može flashati recovery na ovom uređaju. Nisam još probao. Dovoljno je skinuti mu7577.apk i recovery.img na sd karticu , instalirati mu7577.apk aplikaciju i pokrenete ju. Brijem da je za ovo potreban root. Nemam pojma - nisam još probao.

Uglavnom, ako testirate, please javite kako je prošlo. Ako želite udružiti snage ili pripomoći, javite.

P.S. ako mi netko pošalje recovery.img od PAP 4300, mogu buildati CWMR i za njega.

Download:

ClockWorkMod Recovery 6.0.1.2 za Prestigio PAP 4040
Aplikacija koja navodno može flashati recovery na Prestigio PAP 4040

Update 2012-12-05:
Svi buildovi će biti dostupni na http://dl.horza.org/android/prestigio/
Ovo je sve još uvijek poprilično nefunkcionalno za krajnje korisnike.
Trebam pomoć! Imam prestigio pap4300. instalirao sam cloclworkMod recovery 6.0.1.2 i izbrisao data, cache i factory reset pokušao sam zipati novi jellybean 4.2 i mob mi je sve uredno instalirao. No kada upalim stoji samo početni zaslon Prestigio Pap 4300, i ništa, pokušao sam na sve moguće naćine vratiti recovery ali ne ide, neznam što da radim?? Ima li netko riješenje?

Pozdrav!
Imam prestigio pap4300, pokušao sam instalirati novi android JellyBean 4.2. Rootao sam mob, valjda, jer mi je pokazivalo da je rootan. Zatim sam instalirao clockworkmod 6. nešto i preko njega sam obrisao sve što je na mobu, data, cache, faktory reset je napravljen i formatirano je gotovo sve, osim SDcard u njemu i sd-text jer pokazuje error :/ Pokušao sam instalirati par verzija jelly bean-a od drugih uredjaja, instalacija je prošla uspješno no kad upalim mob stoji sam na početnom zaslonu i ne mrda :/ Neznam šta mu je pokušao sam i recovery ali ne prepoznaju datoteku, a preko nekih flash tool neće jer nema usb debbuging i komp ga ne prepoznaju, tj sam otvara njegov sd card internal! Ako itko zna netko riješenje ili od njega da mi da link za rom original bio bi mu zahvalan!

Zadnje izmijenjeno od: tor. 21.03.2013. u 07:29.
Pap4300Jelly je offline   Reply With Quote