Rade ploče, jedino LLC "malo" blesavi, nešto sam ja tamo bilježio u intelovom podforumu (čovjek otvorio temu i5-3570+asrockZ77, ili tako nešto), pa sam mu se ja naselio

Pločama, zapravo, ništa biti neće, neće niti procesorima uz umjerene napone, ali jači OC za 24/7 na toj ploči

Asrock se očekivano pravi grbav, kao oni "nisu primjetili ta odstupanja" tj."ne mogu proizvesti grešku" na koju im se korisnici žale, pa onda krive "moguće krive točke mjerenja na ploči", bla-bla...boli njih, ploče će kuriti procesore, a OC je ionako "warranty void" kategorija, i zaboli njih za tvoj možebitni problem.
Živcira jer ne možeš ko čo'ek očitati koliko-toliko stvaran napon, tek po temp. skužiš da si dalje nego bi (možda) htio biti, te da ti procesor i nije tako uber-mega primjerak

E, to boli

Preporučujem tvome frendu svakako i5-2500k+Z68 kombinaciju, ako mu je OC primaran, dobiti će više uz manje glavobolje (imho), ili zaobići Asrock, no opet ostaje mu Ivy ukrotiti termalno jer koliko sam shvatio on bi u "4.6+zonu".
Jedino voda, u tome slučaju, pa sad...
Ja bih osobno malo stao na loptu sa Asrock-om, i vidio kako će se oni dalje ponašati, i ja sam ih preferirao, ali sada iskreno žalim što nisam kupio- opet Asus, jbg.
Eto, možda pretjerujem, ali- mene dobrano naživciralo, što se, držim, i primjeti nedvojbeno...Uff...