View Single Post
Staro 08.03.2013., 22:22   #4736
mislavgray
Registered User
Moj komp

mislavgray's Avatar

Datum registracije: May 2011
Imam jedan problem s linksom.
6970 je pocela bacat artefakte u battlefieldu3 te sam ju odfurao na reklamaciju.
Rekao sam da mogu cekati max tjedan dana da to rjese, jer ja nemam vremena za banalna cekanja od 2 - 3tjedna. Reklamaciju su rjesili tocno u roko od tjedan dana (28.2), te su odobrili zamjenu za 7870. Po meni to nije adekvatna zamjena te ono sto smo nakraju dogovorili je 7870 BE uz svadanje (7950 nisu htjeli dat). Dolazim pokupit karticu , kad ono imam sto za vidjeti... seal na kutiji otvoren, kutija vidljivo ostecena, i to podrapana na vrhu. Prvo sam odbio to primiti, te uz trazio obrazlozenje zasto je otvarana i ostecena ambalaza. Naveli su da su trebali "voucher" ubaciti u kutiju. Sve je to super, al karticu je netko prije toga koristio, nema seala na antistatickoj vrecici ni power connectorima. Uz zahtjev druge kartice, kao nisu drugu imali, te sam preuzeo navedenu. Dolazim doma, kad ponovi deja vu od 21.-og. Kartica opce ne daje sliku niti preko jednog porta ukljucujuci dvi-vga. Fino PONOVO gnjavit prijevoz i vracam se u 5 do 18 nazad na servis. Jedva stigao te gospodica zaprimi karticu. Nije li to nekorektno , mislim donio sam je isti dan razmak 3- 3 i pol sata. Nije li mi trebala dati odmah drugu? Smatram da nije ni mogla kada je nisu ni popodne mogli zamjeniti.
I nis ostavljam ja tako karticu i kazem, da necu tjedan dana ponovo cekati, da to posalju u petak, njima dolazi u subotu... to se sigurno do ponedjeljka da rjesiti, te sam zamolio posto nit imam vremena cekat nit zivaca, jave u ponedjeljak do 12 sati sto je s karticom.
Cekah 12 sati, i cekam, 13 , 14 i rekao nemogu ja njih cekat, oso fino u ADM i uzeo drugu karticu. Cekam da se jave u utorak takoder nista. U srijedu saljem mail da mi zamjena za istu ne odgovara, te smatram da mi je podvaljena neispravna grafa. Naravno, nakon slanja maila 5 MINUTA poslije se sjetila zaposlenica kao slucajno javit uvezi grafe, fascinatno ne? Na njihovo izlacenje da je vadena za "pokazat" , otvarana da bi se voucher ubacio.. price za malu djecu.

Kolko sam nasao na LINKSOVOM forumu, covjek je napisao
Po zakonu to nije uredu. Po zakonu o zaštiti potrošaca kupac ima pravo na 3 točke u slučaju zamjene - reklamacije. KUPAC BIRA.
Ako kupac kupi komponentu koja košta 2700 kuna (u ovom slucaju), po zakonu ima pravo dobiti:
1 potpuno jednaku komponentu istog proizvođača i karakteristika bez obzira na promjenu cijene u međuvremenu.

2 zamjena za drugu komponentu U PLAĆENOJ VRIJEDNOSTI (NE PERFORMANSAMA) navedenoj na računu. Cijena na računu + važeči cijenik trogovine, zamjenjuje se
roba za drugu i to SAMO ako kupac pristane na takvu zamjenu.
U ovom slucaju je to 7950 , koju nisu htjeli odobriti jer oni gledaju po performansama.

3 vraća se novac kupcu na zahtjev u iznosu na računu. - IMHO ovo se desava svake prijestupne, al let's give it a shot.

Nakon njihovog obrazlozenja da nisu u mogucnosti vratiti povrat, trazio sam kontakt broj osobe s kojom mogu razglabat o tome, jer razina komunikacije na mailu im ne docarava uopce ton konverzacije. Trazio sam nekakav broj podrske s kime mogu razgovarat no nista.
Kakva to podrska nema broj?

Inace nasao sam ovo u temi:
Obveza trgovca

Članak 5.

(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
(3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge.
(4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora.

Ima netko savjet sto napraviti, posto ja neznam jesam li upravu ili ono
Svaki odgovor je dobro dosao
mislavgray je offline   Reply With Quote